BUSH-OUST


Πριν 2 ημέρες στις ΗΠΑ ξεκίνησε ακόμη ένας γύρος διαβουλεύσεων για την κλιματική αλλαγή. Μετά την ιστορική συμφωνία στο Μόντρεαλ, που επετεύχθει την περασμένη Παρασκευή για τη μείωση της παραγωγής υδροχλωροφθορανθράκων από τους εκπροσώπους 150 χωρών πραγματοποιήθηκε στη Ν. Υόρκη η μεγαλύτερη όλων των εποχών συνάντηση για τη σωτηρία της υφηλίου.

Στόχος της συνόδου του ΟΗΕ ήταν η προετοιμασία της ατζέντας για την συνάντηση του ερχόμενου Δεκεμβρίου στο Μπαλί.. Η συνάντηση έχει ως στόχο την συμφωνία για τη διαδοχή του πρωτοκόλλου του Κιότο που έχει καταληκτική ημερομηνία το 2012.

Ακόμη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας του ο Τζορτζ Μπούς Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη λίστα με τις 10 πιο ρυπογόνες χώρες του πλανήτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίμησε να μην πάρει θέση.Ωστόσο παρόν στις κρίσιμες διαβουλεύσεις ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος & υποψήφιος πρόεδρος τον ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Στο κείμενο συμπερασμάτων του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται εκτενής αναφορά στις χώρες που θα «υποφέρουν» περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Είναι κυρίως αφρικανικές χώρες, των οποίων οι οικονομίες στηρίζονται κυρίως στη γεωργία και οι οποίες θα δεχτούν το πλήγμα από τις απότομες καιρικές αλλαγές που θα προκαλέσει η υπερθέρμανση του πλανήτη… Για ακόμα μια φορά η λαϊκή ρήση δυστυχώς δείχνει να επιβεβαιώνεται. Όπου φτωχός & η μοίρα του λοιπόν.Εμείς θα μείνουμε αδρανείς;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;