Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ με θέμα τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα

Από neolaia.gr Team 27 Σεπτεμβρίου 2007

Πηγή: cosmo.gr (Λουκάς Βελιδάκης)

«Ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο με θέμα τον Ερνέστο Γκεβάρα θα προβληθούν στην Αθήνα, με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού Τσε. Το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί από 4 έως 10 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ίλιον.Πρόκειται για σπάνιο υλικό από αρχεία της Κούβας, συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα και με φίλους του Τσε και προέρχονται από την Κούβα, τη Χιλή, τη Βολιβία, την Αργεντινή, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ελλάδα.

Το υλικό πραγματεύεται όλες τις περιόδους της ζωής του Τσε, από τα πρώτα του χρόνια, το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης και τη δολοφονία του στη Βολιβία.

Από την Ελλάδα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ των Γιώργου Αυγερόπουλου, Σεμίνας Διγενή, Στέλιου Κούλογλου, Κώστα Μπαξεβάνη, Παύλου Τσίμα.

Ανάμεσα στα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής:

«Μεταξύ Μύθων και Πραγματικότητας» για την παραμονή του Ερνέστο Γκεβάρα στη Βολιβία, «Μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου», «Ταξιδεύοντας με τον Τσε» που περιλαμβάνει σκηνές από την ταινία Ημερολόγια Μοτοσικλέτας, «Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της», «Τσε, ένας άνθρωπος από αυτόν τον κόσμο» και «Η πραγματική ιστορία του Τσε Γκεβάρα».»

Πολύ αξιόλογη προσπάθεια, ελπίζω έστω και λίγοι από όσους κυκλοφορούν με μπλουζάκια που έχουν την φωτογραφία του Τσε, να πάνε και για να τιμήσουν την μνήμη του μεγάλου επαναστάτη, αλλά και να μάθουν περισσότερα πράγματα για την ζωή και την ιδεολογία του.

Δυστυχώς σήμερα σε ερώτηση ποιός είναι ο Τσε, μου απάντησε 26χρονος ότι είναι κάποιος Γάλλος…!!!

Ένα σύντομο οπτικό και μουσικό αφιέρωμα στον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα…

 

Hasta Siempre Commandante

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ