(μετά τον κ.Βενιζέλο), Αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη

Από neolaia.gr Team 19 Σεπτεμβρίου 2007

της elle-1980

Διαβάζω σήμερα (19-9-07) στο «ΒΗΜΑ» το άρθρο του κ. Πρετεντέρη με τίτλο «Ψυχραιμία και λογική» όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: « (…) Πέμπτον, από τη στιγμή που εξελίσσεται μια δημοκρατική αναμέτρηση για την ηγεσία μιας μεγάλης παράταξης είναι εύλογο ότι η κοινωνία, η κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης έχουν το δικαίωμα της κρίσης, της εκτίμησης και της άποψης. Δικαιούνται να υποστηρίξουν ή να απορρίψουν τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Πού είναι το πρόβλημα;»

Συμφωνώ και θεωρώ απόλυτα λογικό το ενδιαφέρον τόσο της κοινής γνώμης, όσο και των ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό όμως διαφέρει παρασάγγας από την πρακτική σας κ. Πρετεντέρη, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται από την Κυριακή των εκλογών μέχρι σήμερα. Και νομίζω ότι το θέτω πολύ κομψά χαρακτηρίζοντας έτσι την πρακτική σας, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχειρεί ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια, ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε κ. Πρετεντέρη? Εξάλλου, αν δεν απατώμαι, επαγγέλλεστε δημοσιογράφος? Ως τέτοιος λοιπόν θα περίμενα να αρκείστε στην απλή καταγραφή και αναμετάδοση με τον πλέον αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο των γεγονότων, θέσεων και απόψεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, εσείς όχι μόνο αντιδεοντολογικά προς τις αρχές που διέπουν το επάγγελμά σας πράττετε. Παίρνετε θέση! Και αυτός δεν είναι ο ρόλος σας! Το ποιος θα είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ποιες διαδικασίες θα εκλεγεί κ. λ. π. αφήστε το να το καθορίσουν τα αρμόδια, θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι και τα μέλη του. Ειδάλλως, δυστυχώς, γυρίζετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και το σύνολο του ελληνικού λαού πολύ πίσω, στις πλέον μαύρες σελίδες της ιστορίας του… Στην προσπάθειά σας αυτή θα μας βρείτε όλους αντιμέτωπους!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ