Απορίες ενός ζαλισμένου νέου στην Ελλάδα του 2007…

Από neolaia.gr Team 17 Σεπτεμβρίου 2007

Τα θέματα που θα θέσω είναι αυστηρά προσωπικές θέσεις και δεν εκφράζουν το neolaia.gr. Και το λέω αυτό γιατί είμαι άνθρωπος που αγαπάω τις έντονες διαφωνίες και τους έντονους διαλόγους και οι απόψεις μου επειδή εκφράζονται σε ένα άρθρο δεν έχουν πιο ισχυρή θέση από το σχόλιο καθενός άλλου. Απλα επειδή χρησιμοποιώ λίγο σκληρή γλώσσα, δεν αντιπροσωπεύει αυτή το site, αλλά εμένα.

Είμαστε τυχεροί ή άτυχοι να ζούμε σε μια εποχή τεχνολογικής προόδου και σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να έχουμε και εξελιγμένη παιδεία, υγεία και πολλά άλλα πράγματα. Και πάνω απο όλα νόμιζα ότι ζούμε σε ένα κόσμο που οι νέοι πλέον ζουν ένα νέο διαφωτισμό, να αμφισβητούν ότι τους έχουν δώσει σαν μασημένη τροφή τα κόμματα και όλες τις ηλιθιότητες που μας πλασάρουν κανάλια και κάθε άλλα μέσα ενημέρωσης, μόρφωσης και πληροφόρησης. Μάλλον όμως έκανα λάθος.

Γιατί; Διότι σήμερα είχα και την τύχη να γίνω μάρτυρας ενός καταπληκτικού για το μυαλό μου και τον τρόπο που σκέφτομαι γεγονότος. Έχουν τελειώσει οι πλεόν αποτυχημένες εκλογές που έχω ζήσει *1 (υποσημείωση). Είμαι στο κέντρο της Αθήνας σε ένα καταπληκτικό μπαράκι που ανακάλυψα ότι άνοιξε ένας φίλος. Και γύρω γύρω υπάρχουν τόσο πολλοί συνομίλικοι μου με μπλέ σημαίες σε αυτοκίνητα που τριγυρνάνε στο Σύνταγμα και κορνάρουν εκστασιασμένοι όλο χαρά γιατί η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Πανυγηρίζοντας βέβαια γιατί το κόμμα τους έπεσε σε ποσοστά 2.5% σε 3μιση χρόνια.*2

Και εκεί στο μυαλό μου κάτι απλά δεν «κολλάει» καλά. Ένας σκασμός νέων χαζοχαίρονται γιατί ένα κόμμα έχει αποσπάσει την ψήφο 32% *3 των Ελλήνων πολιτών με δικαίωμα ψήφου. Χαίρονται γιατί πραγματικά είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να βγούν να κορνάρουν και να δημιουργήσουν μποτιλιάρισμα γιατί ο Υπερηγέτης νίκησε. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα φυσικά αν οι πράσινοι νέοι πανηγύριζαν αντίστοιχα για τη νίκη του δικού τους Μεσσία. Αλλά θα πω και το εξής. Πανηγυρίζουν και τα μικρά κόμματα. Γιατί;;;; Σε τι ενισχύεται η πολιτική ή η διαφάνεια στην χώρα μας; Θα υπάρχει δηλαδή καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος; Τι θα αλλάξει; Πως η ζωή μου θα γίνει καλύτερη; Το μεγαλύτερο στοίχημα και την λεγόμενη καυτή πατάτα αυτά την έχουν στα χέρια τους.*4

Αυτό που με «χάλασε» σήμερα είναι αρκετοί από εμάς τους νέους είμαστε ηλίθιοι. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο κόσμος καίγεται και εμείς χτενιζόμαστε… Το 32% βάζει την φράτζα δεξιά (ΝΔ), το 27% την βάζει κάπου (ΠΑΣΟΚ), 1/10 την βάζει αριστερά (ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α), 0,4/10 έχει ψηφίσει το 2ο πιο αστείο κόμμα του κόσμου (ΛΑΟΣ) *5 , και 0.7% έχει ψηφίσει το πλέον γραφικό κόμμα του κόσμου.

Αντίθετα… 1/4 Έλληνες και πιστεύω ότι μάλλον ήταν νέοι, απλά θεώρησαν την κατάσταση του πολιτικού συστήματος τόσο γραφική και γελοία που ούτε καν ασχολήθηκαν να πάνε να ψηφίσουν. Αλλά και άλλος 1.5/10 Έλληνες ψήφισε κάποιο άλλο κόμμα γνωρίζοντας ότι δεν θα εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο. Και να μην ξεχνάμε το 2.5% άκυρο/λευκό.

Ποιό είναι το μήνυμα; Δεν γνωρίζω, ούτε είμαι ειδικός στο να πώ. Απλά αυτό που θέλω να εκφράσω είναι το ότι δεν είναι νοητό με τον τρόπο που σκέφτομαι εγώ να γιορτάζει και να χαίρεται κάποιος επειδή τον προτίμησε περίπου 1/3 Έλληνες.

Δηλαδή αν απλά είχαμε ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα όπως εγώ το καταλαβαίνω και το αισθάνομαι, θα έπρεπε να παίρνει μία εδρα κάθε κόμμα που επιτυγχάνει το 0.3%. Και εδώ θα διαφωνήσω με το θέμα της ακυβερνησίας που θέτουν τα κόμματα κάθε φορά. Να κόψουν τον πωπό τους και να συμφωνήσουν εκεί που πρέπει.

Δηλαδή γιατί να μην υπάρχει ένας βουλευτής των οικολόγων στο κοινοβούλιο; Γιατί να κινδυνεύουμε να μολυνθεί το κοινοβούλιο με κάποια σαν την Ε** Σ**** του ΛΑΟΣ; Πως γίνεται να δεχόμαστε το κόμματα να μας πασάρουν για υποψήφιους βουλευτές χ τυχαίους τραγουδιάρηδες; Και το λέω για όλα τα κόμματα.

Tελικά, βλέποντας και τον πρωθυπουργό σήμερα στο διάγγελμα του απορώ; ρε μάγκα 1/3 σε ψήφισε… τι σε κάνει να νομίζεις ότι σε ψήφισε το 90%;;;;;

Τελικά σήμερα ανακάλυψα τα εξής φοβερά φαινόμενα:

α. Πολλοί νέοι είναι πραγματικά βλαμμένοι. Αντί να υποστηρίζουν μια ιδεολογία και να δουλεύουν σκληρά για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς που επιδιώκει, είναι τόσο χαζοί ώστε να χαζοκορνάρουν.

β. Οι πολιτικοί μας είναι ζώα. Ένας γραφικός πανηγυρίζει γιατί τον επέλεξε το 1/3 αντί για το 1/4 που επέλεξαν τον άλλο. Ένας τρίτος χαίρεται που ο άλλος πήρε μόνο το 1/4 των ψήφων και έτσι μπορεί να γίνει αυτός, άλλος στην θέση του άλλου. Μια άλλη δεν χαίρεται γιατί ο γραφικός ξαναπήρε έστω και 32% των ψήφων και δεν θα πάρει αυτή την θέση του.

γ. Η ζωή μου δεν θα αλλάξει. Σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Όχι λόγο του αποτελέσματος των εκλογών. Αλλά γιατί τελικά πολλοί άνθρωποι στην ηλικία μου σκέφτονται εξίσου με ένα 12 χρονο παιδάκι… Άντε και καλή διασκέδαση στην Ε** Σ**** παιδία…

Τελικά αν κονομήσω ποτέ, που δεν παίζει να γίνει αλλά λέμε τώρα, γιατί να δόσω λεφτά μέσω φόρων σε αυτό το κράτος που δεν με εκφράζει, ουτε καν αντιπροσωπεύει την δημοκρατία όπως εγώ την πιστεύω και πάνω απο όλα το διαχειρίζεται κάποιος ανίκανος (βλέπε Β**** Π******** )*6 που τον επέλεξε το 1/3 του κόσμου και συμπεριφέρεται σαν να είναι ο Ιούλιος Καίσαρας και να μην τα βάλω σε off-shore;

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*1 Επειδή ένας γραφικός έκανε εκλογές ντάλα καλοκαίρι για να τις κερδίσει μιας και είδε ότι ο αντίπαλος του πλατσούριζε στην παραλία. Επειδή δεν κατέθεσε πρόγραμμα για το πως θα με βασανίσει για 4 χρόνια. Επειδή οι επικοινωνιολόγοι τραβάνε τους πολιτικούς από το λουρί πιο σκληρά από ότι εγώ τον σκύλο μου όταν είναι έτοιμος να μουντάρει γατά. Επειδή τελικά με τα πραγματικά μας προβλήματα κανείς δεν ασχολήθηκε. Επειδή κανείς δεν ήταν ειλικρινής. Επειδή τα παιδιά μου για να έχουν οξυγόνο θα το αγοράζουν από το φαρμακείο και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό. Επειδή το επίπεδο πολιτικού διαλόγου είναι το ίδιο με μια συζήτηση που μπορώ εύκολα να κάνω μετά από 1 μπουκάλι ρακί.

*2 Ενσωμάτωση ΥΠ.ΕΣ. 90% με ΝΔ 42.36%

*3 Αποχή: 26.31%, Άκυρα / Λευκά: 2.61% Και πολύ τους δίνω…

*4 Γιατί τώρα που χτυπήθηκε τόσο σκληρά ο δικοματισμός, για να δω τι θα κάνουνε το 20% του 75% που πήραν. Περιμένω θαύματα…

* 5 Κόμμα που έχει προεκλογική αφίσα τον πρόεδρο με γάντι του box και υποψήφια που δεν γνωρίζει τι είναι το ΑΕΠ και το άρθρο 24, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς.

*6 Hint: Γράνα, Συβαρίτες, Μαλθακότητας και Τρυφηλότητας, Στρατηγός Άνεμος κτλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ