12 Οικολογικές οργανώσεις ρωτούν τα κόμματα…

Από neolaia.gr Team 14 Σεπτεμβρίου 2007

Πριν από καμμιά εβδομάδα είχε κάνει 10 ερωτήσεις η Greenpeace στα κόμματα σχετικά με το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία συνεχίστηκε και επανήλθαν 12 οικολογικές οργανώσεις με σχετικά ερωτήματα. Το περίεργο είναι πως 3 τουλάχιστον κόμματα απάντησαν και δήλωσαν ότι δεσμεύονται άμεσα. Αυτά είναι το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Προκαλεί αρνητική εντύπωση πως τόσο η Νεα Δημοκρατία αλλά και το Κ.Κ.Ε. δεν απάντησαν.

Όπως και την προηγούμενη φορά, να συγχαρώ τις οικολογικές οργανώσεις για την πρωτοβουλία και να προειδοποιήσω τα κόμματα που δεσμεύτηκαν ότι τους την έχουμε στημμένη αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα… ντροπή σας… ειδικά μετά την καταστροφή που προηγήθηκε δεν χωράνε πια παραχωρήσεις στο θέμα του περιβάλλοντος.

Παραθέτω και σχετικό video με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των κομμάτων.

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=59591

Eπιφυλλάσομαι και για νέο άρθρο για ένα θεματάκι που έχει ανακύψει με τον Δήμο Ζαχάρως που του παραχωρεί το κράτος 2.500 στρέμματα για «ήπια τουριστική εκμετάλλευση» σε εκταση προστατευόμενη από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Natura. Το μοναδικό που γνωρίζω προς το παρόν είναι ότι εκεί αναπαράγεται η Καρέτα-Καρέτα και ότι με προβληματίζει το γεγονός ότι κάπου εκεί ίσως καταλήξει κομμάτι της βοήθειας και όχι σε όσους πραγματικά το χρειάζονται…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ