Θεσμοί, εκλογές και βλακεία…

Από neolaia.gr Team 8 Σεπτεμβρίου 2007

Στην χώρα μας σιγά σιγά προοδεύσαμε. Περάσαμε λοιπόν ένα νόμο για να σταματήσει η υπέρτατη ταλαιπωρία αλλά και το ρεζιλίκι να ταξιδεύει η μισή χωρά πάνω κάτω για να ψήφισει. Δηλαδή, δόθηκε ένα τέλος στο θέμα των ετεροδημοτών.

Υποτίθεται ότι με την τελευταία απογραφή δημιουργήθηκαν νέοι εκλογικοί κατάλογοι για να μπορούμε όλοι να ψηφίζουμε εκεί που μένουμε. Παράλληλα σαν μέτρο προστασίας από την ανοργανωσιά μας, ο νόμος προβλέπει όσοι ετεροδημότες δημιουργηθούν στο μέλλον να έχουν την δυνατότητα να ασκούν το δικαίωμα τους στον τόπο που πραγματικά διαμένουν μέσω μιας απλής αίτησης και η ψήφος τους θα προσμετράται στον τόπο που είναι εγγεγραμμένοι.

Φυσικά, αυτό εφαρμόζεται και στις εκλογές που έχουμε στις 16 Σεπτεμβρίου. Και το υπουργείο εσωτερικών φροντίζει να μας βομβαρδίζει με διαφημίσεις για αυτήν την καταπληκτική δυνατότητα που έχουμε, διαφημίσεις που πληρώνουμε όλοι μας.

Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Οι διαφημίσεις είναι άχρηστες. Γιατί; Γιατί η προθεσμία για να κάνει κάποιος αίτηση να ψηφίσει ως ετεροδημότης ήταν τον Ιούνιο του 2007 ! Γιατί ρε; Πάτε καλά; Είναι δυνατόν να ξεφτυλίζετε έτσι το θεσμό; Ποιός λογικός πολίτης θα ασχολιόταν Ιούνιο μήνα με τις εκλογές που δεν ήξερε ότι θα γίνουν κακήν κακώς Σεπτεμβρίο;

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένας καλός και σοβαρός λόγος να διαφημίζεται τώρα αυτή η δυνατότητα αφού δεν μπορεί κανεις μας να εκμεταλευθεί τώρα τα πλεονεκτήματα της. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ, μου φαίνεται ότι για εσάς η σωστή εφαρμογή των θεσμών είναι κάτι πολύ αδιάφορο. Απλά, για να κάνεις άρων άρων εκλογές μπας και ξαναβγείς, τα μηδένισες όλα… Και η διαφήμιση της δυνατότητας αυτής είναι απλά ένας τρόπος να προβάλει η Νέα Δημοκρατία το Υπουργείο Εσωτερικών και το «έργο» του εμμέσως και με δικά μας χρήματα. Μπράβο κύριε Φλογαϊτη. Ωραίος υπηρεσιακός υπουργός είσαστε και εσείς…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ