Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ήδη από τον Ιούλιο, με Συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής είχε μιλήσει για «αντάρτικα πόλεων».

Από neolaia.gr Team 30 Αυγούστου 2007

Συγκεκριμένα είχε τονίσει: Υπάρχουν σκοπιμότητες, που ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με διάφορους κύκλους που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια, την αποσταθεροποίηση της χώρας ή τη δημιουργία ανωμαλίας. Αυτό βεβαίως δεν έχει να κάνει με κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει τις οποιεσδήποτε άναρχες ομάδες ή αντάρτικα πόλης τα οποία φυσικά δεν θα έπαιρναν ποτέ την ευθύνη ώστε να στρέψουν τον κόσμο εναντίον τους. Ή ενδεχομένους άλλους έξω από την χώρα, που θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν. Όλα θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Δεν μπορεί κανείς άκριτα, όταν έχουμε εμπρησμούς, να αποκλείει αυτές τις σκοπιμότητες.

Η διεθνής πρακτική λέει το εξής: Το αντάρτικο πόλης, εντός εισαγωγικών, αν προκαλέσει μια έκρηξη σε δημόσιο κτίριο αναλαμβάνει την ευθύνη. Το δημόσιο κτίριο δεν προκαλεί το κοινό αίσθημα. Εάν όμως θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα εναντίον του συστήματος, να το εμφανίσει αδύναμο να προστατεύσει τους πολίτες και την ποιότητα ζωής των πολιτών και άρα να δημιουργήσει μια εστία πυρκαγιάς, τότε προφανώς δεν θα πάρει την ευθύνη, γιατί αυτή η κίνηση θα γινόταν μπούμερανκ. Δεν αποκλείω όμως και την πιθανότητα άλλων κύκλων, οι οποίοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας μας, ή κα να μειώσουν το γόητρο αυτής της κυβέρνησης.

Παράλληλα είχε τονίσει : «Πολλές εστίες καΙ πολλές πυρκαγιές έχουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε κοντά σε εκλογές. Από τον Απρίλιο πίστευα ότι θα είναι δύσκολο αυτό το καλοκαίρι, γιατί κάθε φορά ξεπηδούν πυρκαγιές εν όψει εκλογών. Και γι’ αυτό το είχα πει ότι ίσως η ασάφεια που δημιουργείται γύρω από το χρόνο των εκλογών να εξιτάρει κάποιους και κυρίως σκοπιμότητες κύκλων ανωμαλίας. Εμείς πρέπει να επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το Μάρτη του 2008, ώστε να αποσυνδεθεί η περίοδος του καλοκαιριού από όποια σκοπιμότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ