Είμαστε KATA, τελεία και παύλα.

Από neolaia.gr Team 30 Απριλίου 2007

Απομένουν δηλαδή λιγότερες από 40 ημέρες για να γίνει η Ελλάδα μέλος της επιτροπής και να συστρατευθεί με τις χώρες που προστατεύουν τις φάλαινες.

Στην περσινή συνάντηση της επιτροπής, οι χώρες υπέρμαχες της φαλαινοθηρίας κατάφεραν να ψηφιστεί μια διακήρυξη υπέρ της επανέναρξης της εμπορική φαλαινοθηρίας με διαφορά μιας μόνο ψήφου: 33 υπέρ – 32 κατά.

Αυτά είναι τα λόγια της magicasland όταν μπάινεις στο blog της και εδώ είναι το σχετικό άρθρο.

Η διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην IWC πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Φαλαινοθηρίας στο Άνκορατζ της Αλάσκας.Απομένουν δηλαδή λιγότερες από 40 ημέρες για να γίνει η Ελλάδα μέλος της επιτροπής και να συστρατευθεί με τις χώρες που προστατεύουν τις φάλαινες.Στην περσινή συνάντηση της επιτροπής, οι χώρες υπέρμαχες της φαλαινοθηρίας κατάφεραν να ψηφιστεί μια διακήρυξη υπέρ της επανέναρξης της εμπορική φαλαινοθηρίας με διαφορά μιας μόνο ψήφου: 33 υπέρ – 32 κατά.


Η ψήφος της Ελλάδας υπέρ των φαλαινών θα είναι καταλυτική!

«Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη έδειξαν ότι περιμένουν με αγωνία να γίνει η Ελλάδα μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας και να σώσει με την ψήφο της τις φάλαινες. Βρισκόμαστε μια ανάσα από την κρίσιμη συνάντηση του Μαΐου. Θα προλάβει η Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος της Επιτροπής ή θα αφήσει με μια ψήφο λιγότερη τις φάλαινες στο έλεος των φαλαινοθηρών;», δήλωσε η Σοφία Τσενικλή, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για το θαλάσσιο περιβάλλον.Yστερα από πολλά χρόνια δυναμικών δράσεων από την πλευρά της Greenpeace και έντονης διαμαρτυρίας πολιτών, οργανώσεων και κυβερνήσεων, το 1986, η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (ΔΕΦ) προχώρησε στην απαγόρευση της εμπορικής φαλαινοθηρίας (υιοθέτηση moratorium). Ύστερα από δεκαετίες ανελέητου κυνηγιού που οδήγησε πολλούς πληθυσμούς αλλά και είδη φαλαινών στην εξαφάνιση, υπήρξε επιτέλους ένα παράθυρο ελπίδας. Όμως, η Ιαπωνία χρησιμοποίησε το «παραθυράκι» της έρευνας που υπήρχε στο moratorium για να συνεχίσει να σκοτώνει φάλαινες (με την επίφαση της έρευνας). Ταυτόχρονα, η Ιαπωνία κατάφερε να «πείσει» πολλές μικρές χώρες να γίνουν μέλη της ΔΕΦ και να συστρατευθούν μαζί της στην προσπάθεια για την επανέναρξη της εμπορικής φαλαινοθηρίας.

Για να επισπευθεί η διαδικασία, η Greenpeace σκέφτηκε μια απλή δράση. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, έχουν ανεβάσει φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα whales.greenpeace.org και στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην προσπάθεια της χώρας μας.

Στείλτε, λοιπόν, το μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση:

Συμμετέχουν τα ιστολόγια:
neolaia.gr
Μagicasland ο δείμος του πολίτη Klearchos Guide to the Galaxy Allu Fun Marx : βόλτες στην Blogoslovakia shades in the dark Blogopoly sevarose Ασπαστός patsiouri elafini annamaria marado Tales of a crazy world Γωγώ polsemannen whispering-planet Ελεύθερος Σκοπευτής Γυάλινος πύργος
Ευχαριστούμε επίσης για τη στήριξη τους:
philos Οικολογική κίνηση Θεσσαλονίκης

 

 

Photos απο: sevarose , magicasland.com , greenpeace.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ