14 τρόφιμα που είναι απαγορευτικό να δίνεις στον σκύλο σου!
Οι κτηνίατροι τα έχουν πει χρόνια τώρα, όμως ο κόσμος αρνείται να ακούσει!

Οι σκύλοι -μικροί και μεγάλοι- δεν κάνει να τρώνε ό,τι τρώει ο άνθρωπος. Μπορεί να νόμιζες πως είναι καλό να τον “δωροδοκείς” με λιχουδιές όποτε θέλεις να κάτσει ήσυχα, αλλά τα πράγματα δεν πάνε έτσι.

Ο σκύλος κινδυνεύει όταν τρώει πράγματα που είναι κακά για το στομάχι του. Τρανό παράδειγμα αυτού του γεγονότος αποτελούν οι παρακάτω τροφές που, μπορεί να είναι αθώες για σένα, δεν είναι όμως για το στομάχι του σκύλου σου.

Φρούτα

Σταφύλια/σταφίδες: Έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως δρουν τοξικά για τον οργανισμό των σκύλων, αυξάνοντας τις πιθανότητες για οξεία νεφρική ανεπάρκεια και δυσκολία στην ούρηση.

Λεμόνια: Τα όξινα τρόφιμα προκαλούν στομαχικά προβλήματα στα τετράποδα και προβλήματα στο κεντρικό νευρικό τους σύστημα, λόγω του κιτρικού οξέος. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον χυμό αλλά και την φλούδα. Οπότε, αν δεις τον σκύλο σου να έχει στο στόμα του ένα λεμόνι, πάρε του το με τη μια.

Κεράσια: Τοξικά για τον σκύλο σου. Μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα εφόσον ο σπόρος τους περιέχει ίχνη κυανίου.

Βερίκοκα και Ροδάκινα:  Μπορεί να αποβούν επικίνδυνα εξαιτίας του κυανίου που εντοπίζεται στη σύστασή του και το οποίο εμποδίζει την παραγωγή ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την οξυγόνωση των κυττάρων του. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή.

Λαχανικά

Ωμή πατάτα: Περιέχει σολανίνη, μια ουσία που υπονομεύει την όραση και την καρδιακή λειτουργία των σκύλων.

Μανιτάρια: Υπάρχει πιθανότατα ο σκύλος να εμφανίσει  μη αναστρέψιμο πρόβλημα λόγω των μυκήτων που περιέχουν.

Κρεμμύδια: Η κατάποση κρεμμυδιών μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό του και να προκαλέσει αιμολυτική αναιμία.

Σπαράγγια: Δύσοσμα ούρα και αέρια μπορούν να φέρουν στην ζωή του σκύλου σου τα σπαράγγια.  Καλύτερα για σένα να μην τα φάει.

Άλλα

Αλκοόλ: Η αιθανόλη είναι καταστροφική για τον οργανισμό του ζωντανού. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό.

Σοκολάτα/Καφές/ Τσάι: Η καφεΐνη οδηγεί σε υπερένταση, ταχυκαρδίες, τρέμουλο, μέχρι και εσωτερική αιμορραγία.  Κράτησε την μακριά από τον σκύλο.

Γαλακτοκομικά: Τα ζώα μπορεί έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Αν δεις πως ο σκύλος σου έχει διάρροια, αέρια ή κάνει εμετό, μπορεί να φταίει το γάλα που του δίνεις,

 

Φιστίκια: Οι σκύλοι που τρώνε ξηρούς καρπούς εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας και αταξία στις κινήσεις τους.

Αλάτι/ Πιπέρι: Υπερβολική δίψα, αύξηση της θερμοκρασίας, διάρροια, τρέμουλο, ΜΗΝ το κάνεις.

Ζάχαρη: Έχει την ίδια επίδραση σε σκύλους και ανθρώπους. Κόπωση, νευρικότητα, παχυσαρκία, σάπισμα δοντιών, ακόμα και διαβήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1