Ήξερες ότι οι Ινδιάνοι αναγνώριζαν παραπάνω από δύο φύλα στον άνθρωπο;
Μπορεί οι Ευρωπαίοι να επέβαλαν το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι όμως αναγνώριζαν συνολικά πέντε διαφορετικά φύλα. 

Για τους Ινδιάνους τα  άτομα που είχαν τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά χαρακτηριστικά θεωρούνταν προικισμένα από τη φύση και, ως εκ τούτου, ήταν σε θέση να “δουν και τις δύο πλευρές των πάντων”.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Indian Country Today, όλες οι ιθαγενείς κοινότητες εκείνης της εποχής αναγνώριζαν τα ακόλουθα φύλα: γυναικείο, ανδρικό, γυναικείο δύο πνευμάτων (two spirit female) , ανδρικό δύο πνευμάτων (two spirit male) και τρανσεξουαλικό.

Κάθε φυλή είχε τη δική της ορολογία για τα πέντε φύλα ωστόσο ήταν κοινώς αποδεκτό ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο.

Το “Two Spirit” φύλο των ιθαγενών Αμερικανών ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι καθολικοί μοναχοί προσπάθησαν να συγκαλύψουν. Για παράδειγμα οι Ισπανοί καθολικοί μοναχοί κατέστρεψαν σχετικούς κώδικες των Ατζέκων.

Γενικά οι Ινδιάνοι τιμούνταν για τη συνεισφορά τους στη φυλή, αντί για την αρρενωπότητα ή τη θηλυκότητά τους.

Οι γονείς δεν επέβαλαν τους ρόλους των δύο φύλων στα παιδιά, ούτε καν ως προς την ένδυση και ήταν έντονο το ουδέτερο φύλο. Δεν υπήρχαν ιδέες ή ιδανικά για το πώς ένα άτομο έπρεπε να αγαπάει, ήταν απλά μια φυσική πράξη που λάμβανε χώρα χωρίς καμία κρίση και χωρίς κανένα δισταγμό.

Τελικά ποιοι ήταν οι άγριοι της υπόθεσης;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;