5 διάσημα μυστήρια που παραμένουν ακόμη άλυτα!
Το μυστήριο έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα. Από την μια μας συναρπάσσει και από την άλλη μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας το βράδυ.

Δυστυχώς, τα μυστήρια δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Εάν δεν επιλυθούν, μπορούν να βασανίζουν τον κόσμο ακόμη και αιώνες μετά.

Η μυστηριώδης φύση αυτών των ιστορικών γεγονότων δεν έχει εξάψει μόνο το ενδιαφέρον του κοινού κατά την διάρκεια των χρόνων αλλά και την φαντασία των απανταχού συγγραφέων, σεναριογράφων και σκηνοθετών. Ορισμένες από τις παρακάτω ιστορίες μπορεί να έγιναν ταινίες και να απέκτησαν μια πλασματική εξήγηση. Όμως, στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη μέχρι σήμερα.

Ας δούμε, όμως, την θετική πλευρά. Θα είχε τόσο ενδιαφέρον να τις διαβάζεις γνωρίζοντας πως έχουν επιλυθεί; Μάλλον όχι.

Για να δούμε ορισμένα από τα πιο διάσημα άλυτα μυστήρια στον κόσμο:

 

Η Μαύρη Ντάλια

Αν έχεις δει την ομώνυμη ταινία, θα ξέρεις περί ποιας ιστορίας πρόκειται. Αν όχι, θα σου πούμε τώρα.

Το πρωί της 15ης Ιανουαρίου του 1947, η κυρία Μπέρσινγκερ είχε βγάλει βόλτα την τρίχρονη κόρη της, όταν σε πάρκινγκ του Λος Αντζελες βρέθηκε ενώπιον ενός αποτρόπαιου θεάματος. Μια γυναίκα κείτονταν νεκρή, με το σώμα της κομμένο στα δυο και το πρόσωπο της χαραγμένο.

Η γυναίκα αυτή ονομαζόταν Ελίζαμπεθ Σορτ και ήταν 22 ετών. Η Σορτ ήταν επίδοξη ηθοποιός και μοντέλο, περίφημη για την γοητεία της , που προσπαθούσε να μπει στον κόσμο της σόουμπιζ.

Ο τύπος της έδωσε το όνομα «Η Μαύρη Ντάλια», λόγω των μαλλιών της, τα οποία στόλιζε συχνά με λευκά λουλούδια.

Παρά τις μακροχρόνιες έρευνες, τις δεκάδες ανακρίσεις φίλων, συγγενών και ανδρών, κανείς δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στην κοπέλα.

Μεταξύ των υπόπτων είχε βρεθεί και ο Ορσον Ουέλς.

Ο αθάνατος Κόμης Σεν Ζερμέν

Η κόμης Ζεν Ζερμέν είναι μια μυστηριώδης φυσιογνωμία που φαίνεται να κάνει εμφανίσεις σε διάφορες ιστορικές περιόδους και να είναι γνωστός σε διάφορα διάσημα πρόσωπα, από τον Καζανόβα και τον Βολταίρο μέχρι τον Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Η γέννηση του κόμη τοποθετείται κάπου το 1690. Από το 1740 και ύστερα, ο κόμης γίνεται διασημότητα της εποχής. Φαίνεται πως ταξίδευε παντού στην Ευρώπη, μπορούσε να μιλήσει 12 διαφορετικές γλώσσες, ήξερε βιολί και ζωγραφική ενώ ακουγόταν πως είναι και αλχημιστής.

Το πιο παράξενο κομμάτι της ιστορίας του είναι πως ο κόμης λέγεται ότι δεν γερνούσε. Λέγεται πως σε όλες τις ιστορικές εμφανίσεις του παρουσιάζεται γύρω 40-45 ετών.
Ο θάνατός του τοποθετείται το 1784, ωστόσο έκτοτε εμφανίζεται με τα ίδια χαρακτηριστικά σε άλλες περιόδους του 18ου ή και του 19ου αιώνα.

Για παράδειγμα, η κοντέσα του Αντεμάρ αναφέρει σε επιστολές της ότι τον συνάντησε τόσο το 1789, όσο και το 1821. «Αυτός ο άνθρωπος δεν γερνά ποτέ» σχολίαζε. Οπως είχε γράψει γι’ αυτόν και ο Βολταίρος «είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν πεθαίνει και ξέρει τα πάντα». Μυστήριο.

Babushka Lady

Το μακρινό 1963, οι αναλυτές που εξέτασαν το διάσημο φιλμ που κατέγραψε τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι εντόπισαν μια γυναίκα με παλτό και μαντήλι στο κεφάλι. Ο τρόπος με τον οποίο η γυναίκα είχε τοποθετήσει το μαντήλι της χάρισε το όνομα “Babushka Lady”.

Στα πλάνα, η γυναίκα φαίνεται να κρατάει κάτι μπροστά στο πρόσωπο της ενώ έχει ιδιαίτερα καλή οπτική επαφή με την δολοφονία. Η παρουσία της παρατηρείται στο ίδιο σημείο και αρκετές ώρες μετά την δολοφονία, όπου ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει.

Το FBI απευθύνθηκε δημόσια στη γυναίκα, ζητώντας να εμφανιστεί για να καταθέσει και να δώσει το φωτογραφικό υλικό που είχε στα χέρια της στους αρμόδιους ερευνητές. Εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Το 1970, μια γυναίκα με το όνομα Μπέβερλι Ολιβερ, υποστήριξε πως αυτή είναι η Babushka Lady, όμως, η ιστορία της παρουσίαζε αρκετά κενά και αντιφάσεις οπότε τελικά θεωρήθηκε απάτη.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει ποια είναι η γυναίκα και γιατί δεν εμφανίστηκε για να βοηθήσει στις έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του Προέδρου.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ένας από τους πιο διάσημους δολοφόνους σε ολόκληρη την ιστορία. Βικτοριανό Λονδίνο, 1888.

Τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Μαίρη Τζέιν Κέλλυ) την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.

Οι εφημερίδες άρχισαν να δίνουν όλο και πιο εκτεταμένη προβολή στο θέμα, κυρίως στην αγριότητα των επιθέσεων και στην αδυναμία της αστυνομίας στο να το συλλάβει τον δολοφόνο, ο οποίος φέρεται να ξέφευγε από την αστυνομία για μερικά λεπτά.

Το όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται απο την μέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.

Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ η ιστορία των γεγονότων έχει λάβει και ένα χαρακτήρα αστικού μύθου με μια μίξη ιστορικών και φανταστικών στοιχείων. Πολλοί συγγραφείς, ιστορικοί και ερασιτέχνες ερευνητές έχουν προτείνει διάφορες θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα (ή ταυτότητες) του δολοφόνου και των θυμάτων του.

Mary Celeste

Το εμπορικό ιστιοφόρο Mary Celeste έμεινε στην ιστορία ως ένα πλοιο φάντασμα. Η ιστορία έχει ως εξής: Το πλοίο ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη στις 7 Νοεμβρίου του 1872 για την Τζένοα της Ιταλίας με επιβάτες τον καπετάνιο Μπριγκς, η γυναίκα του, η κόρη του και άλλα επτά άτομα.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, το πλοίο βρέθηκε να πλέει στα στενά του Γιβραλτάρ…άδειο. Κανείς από τους επιβάτες δεν βρισκόταν επάνω ενώ το εμπόρευμα και τα προσωπικά τους αντικείμενα βρισκόντουσαν στην θέση τους. Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι έγινε.

Το 1873 σημειώθηκε πως εντοπίστηκαν  δύο βάρκες με έξι πτώματα, που κάποιοι απέδωσαν στους αγνοούμενους του Mary Celeste, ωστόσο δεν έγινε ποτέ ταυτοποίηση.

Το  έγινε αντικείμενο μύθων, βιβλίων, ταινιών και παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο άλυτο θαλασσινό μυστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 0 
 0 
 1