Έρευνα: Μόλις καταρρίφθηκε ο μεγαλύτερος μύθος για τις γάτες ως κατοικίδια!
Και όμως η πιο βασική διαφορά γάτας και σκύλου καταρρίπτεται!

Η κλασική διαμάχη μεταξύ αυτών που έχουν ως κατοικίδιο σκύλο και αυτών που έχουν γάτες είναι το γεγονός ότι οι γάτες δε δένονται με τα αφεντικά τους και παραμένουν στο κάθε σπίτι μόνο λόγω του φαγητού.

Ωστόσο μια νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει αυτή τη θεωρία. Οι γάτες εκτιμούν, θέλουν και επιδιώκουν τη συντροφιά των ανθρώπων, ισχυρίζονται οι ερευνητές από το Oregon State University.

Οι γάτες λοιπόν σύμφωνα με τη μελέτη απολαμβάνουν περισσότερο την ανθρώπινη παρουσία και από το φαγητό.  Οι ερευνητές πήραν αρχικά 50 γάτες από καταφύγια και σπίτια και τους στέρησαν για αρκετές ώρες την τροφή, την ανθρώπινη επαφή, την επαφή με οσμές και τα παιχνίδια τους.   Στη συνέχεια κλήθηκαν να έρθουν ξανά σε επαφή με τα τέσσερα βασικά ερεθίσματα και οι περισσότερες επέλεξαν την ανθρώπινη επαφή.

Mόλις το 37% των γατών που συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή επέλεξαν το φαγητό ενώ πάνω από το 50% έδειξαν κατευθείαν προτίμηση στην ανθρώπινη επαφή.  Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι γάτες είναι περίπλοκα ζώα ως προς την κοινωνικοποίησή τους αλλά το σίγουρο είναι πως αντιλαμβάνονται ποιος είναι το αφεντικό τους, όπως οι σκύλοι και το αγαπούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;