Η ακραιότητα της ημέρας: Αναγνωρίστηκε πιλότος του Β' Παγκοσμίου 73 χρόνια μετά!
Τα ίχνη του αεροπλάνου του Χανς Βούντερλιχ είχαν χαθεί το 1944!

Τα απομεινάρια του αεροπλάνου του Βούντερλιχ ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια έρευνας για το σχολείο (!) που έκανε στο Μπίσκελσε της Δανίας ένας μικρός Δανός πριν λίγο καιρό.

Ο νεαρός Ρομ Κρίστιανσεν θυμόταν τις ιστορίες που του έλεγε ο παππούς τους για ένα αεροπλάνο που είχε πέσει στην περιοχή και έτσι αποφάσισε να ερευνήσει τα λεγόμενα του, βρίσκοντας τον Βούντερλιχ.

Αρχικά, η αναγνώριση δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς ο σειριακός αριθμός από τα κομμάτια του αεροπλάνου δνε ήταν ευδιάκριτος, όμως, σταδιακά η αρμόδια γερμανική υπηρεσία κατάφερε να αναγνωρίσει τον πιλότο με βάση πληροφορίες που εντόπισε σε στρατιωτικό βιβλίο που βρέθηκε στα συντρίμια και τον γραφικό του χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Nordjuske Stiftstidende, ο 19χρονος Χανς Βούντερλιχ είχε γεννηθεί στην πόλη Neusorg κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, στις 22 Ιουλίου του 1925 και, σύμφωνα με τα γερμανικά αρχεία, το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1944.

Το συμβάν περιγράφεται από τα γερμανικά αρχεία ως «μοιραία συντριβή σε ελώδες έδαφος. Οι προσπάθειες ανάσυρσης σταμάτησαν καθώς δεν ήταν μάταιες».

Επειδή οι γονείς και η αδερφή του Βούντερλιχ έχουνα αποβιώσει δεν υπάρχει κάποιος να αποφασίσει για την σωρό του, έτσι, την αρμοδιότητα ανέλαβε η γερμανική υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;