Η σκορδαλιά για να κάνει τη διαφορά θέλει μια παραδοσιακή συνταγή και η θρακιώτικη είναι η καλύτερη!
Η Σκορδαλιά μπορεί όσον αφορά την ποσότητα σκόρδου να είναι λίγο θέμα γούστου αλλά τα υπόλοιπα υλικά θέλουν ένα μυστικό! Η παραδοσιακή θρακιώτικη συνταγή είναι σίγουρο πως το έχει.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 κούπα καρύδια
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μισή κούπα νερό
- μισό κουτ. γλυκού αλάτι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
Πώς το κάνουμε:
- Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
- Το ξύδι και το αλάτι τα αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αν μας φανεί πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμη.
Ωστόσο για όσους δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την θρακιώτικη σκορδαλιά έχουμε και μια πατρινή συνταγή!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1,5 κεφάλι σκόρδο
- χυμό από τέσσερα λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 1 κομμάτι βραστό μπακαλιάρο
Πώς το κάνουμε:
- Αρχικά βράζουμε τον μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε ξαλμυρίσει, όπως αν τον μαγειρεύαμε και κρατάμε το ζουμί.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζουμε και τις πατάτες.
- Όταν βράσουν οι πατάτες, τις βάζουμε στο μίξερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το λάδι στις πατάτες και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.
- Πολτοποιούμε τον μπακαλιάρο, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αραιώνουμε το μείγμα, προσθέτοντας σιγά σιγά τον ζωμό από τον βραστό μπακαλιάρο, μέχρι να γίνει μία ρευστή κρέμα.
- Πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την σκορδαλιά σε ταπεράκι, προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι και την βάζουμε στο ψυγείο
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Πλήρης Απασχόληση
11-03-2024
Βουλιαγμένη Αττικής
950
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο πολύ χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Δες εδώ την ιδανική συνταγή για μπακαλιάρο (σκορδαλιά)