Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Το σωστό ξαλμύρισμα και η καλύτερη συνταγή!
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά εκτός από καλό ξαλμύρισμα θέλει και τραγανό κουρκούτι! Δες εδώ την ιδανική συνταγή και συμβουλές για να το πετύχεις!

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το πιάτο που τα περισσότερα ελληνικά σπίτια θα έχουν για μεσημεριανό στις 25 Μαρτίου!

Ας δούμε λοιπόν τα βασικά βήματα ώστε να τον μαγειρέψεις τέλεια!

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά θέλει καλό ξαλμύρισμα.

Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια.Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, με την πέτσα να είναι προς τα πάνω. Προσέχουμε έτσι ώστε το ένα κομμάτι να μην είναι πάνω στο άλλο και συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, έτσι ώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλύπτονται πλήρως. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

Ανά 4 ή 6 ώρες φρόντιζε να αλλάζεις το νερό με φρέσκο. Σε γενικές γραμμές για να ξαλμυριστεί σωστά ο μπακαλιάρος πρέπει να αλλάξεις νερό 3 φορές την ημέρα και να τον αφήσεις στο νερό για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Το μυστικό για να ξαλμυριστεί σωστά ο μπακαλιάρος είναι η αλλαγή του νερού, μη το ξεχνάς.

Αν θέλεις το ψάρι να μαλακώσει, στην τελευταία αλλαγή νερού βάλε νεράκι χλιαρό.

O μπακαλιάρος σκορδαλιά θέλει ένα τραγανό κουρκούτι! Ας δούμε λοιπόν την καλύτερη συνταγή για να το πετύχουμε!

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
  • 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • αλάτι – λευκό πιπέρι
  • 1κ.γ. ξύδι
  • μαιντανό προαιρετικό

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
  2. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
  3. Τηγανίζουμε στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας.
  4. Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.
  5. Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα υλικά δε είναι με ακρίβεια…δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε .
  6. Εγώ κάθε φορά την δοκιμάζω και έχω απλά σημειώσει αυτές τις ποσότητες μόνο και μόνο για να θυμάμαι περίπου τα ποσοστά του κάθε υλικού.

Δες εδώ την παραδοσιακή θρακιώτικη συνταγή για σκορδαλιά!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1