3 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις οδοντόβουρτσα!
Μπορεί η οδοντόβουρτσα να αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, όμως, συχνά δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα για την χρήση της!

Προφανώς όλοι ξέρουμε πως δεν καθαρίζουμε την τουαλέτα με αυτήν. Αυτό που όντως δεν γνωρίζουμε είναι πόσο συχνά πρέπει να την αλλάζουμε, έτσι ώστε να κάνει τέλεια την δουλειά της στο στόμα μας.

Στην πραγματικότητα, η ώρα να αλλάξεις την οδοντόβουρτσα σου δεν είναι όταν οι τριχούλες έχουν “μαδηθεί” αλλά πολύ, πολύ νωρίτερα.

Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Στοματικής Υγείας, ο μέσος χρόνος που αλλάζουν οδοντόβουρτσα οι Έλληνες είναι τα…2 χρόνια!

Κανονικά, σκέψου, πρέπει να την αλλάζουμε κάθε 3-4 μήνες ή αν έχει προκύπτει ένα από τα παρακάτω:

Άλλαξε το σχήμα των ινών

Όταν οι εξωτερικές τρίχες έχουν την τάση να ανοίγουν προς τα έξω, η οδοντόβουρτσα δεν κάνηει πια δουλειά και μπορεί να τραυματίσεις τα ούλα σου.

Κρυολόγησες

Αν μετά από κάποια ίωση ή στοματίτιδα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις οδοντόβουρτσα. Όσο και να πλένεις, τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν για κάποιο καιρό, οπότε, για να αποφύγεις κάποια ασθένεια ή μυκητίαση, άλλαξε οδοντόβουρτσα.

Την χρησιμοποίησε κάποιος άλλος

Κανείς δεν πρέπει ποτέ α χρησιμοποιεί την οδοντόβουρτσα σου. Όσο και αν τον εμπιστεύεσαι, μπορεί να κουβαλάει παθογόνα μικρόβια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα αλλά και άλλες ασθένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
35 - 27
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;