Ποιες γλώσσες είναι οι πιο δύσκολες να μάθει κανείς;
Οι περισσότεροι ξέρουν γιατί επιλέγουν γαλλικά και ισπανικά αντί για οτιδήποτε άλλο!

Αντικειμενικά, ποιος δεν θα ήθελε να μάθει μια γλώσσα απλά και γρήγορα, χωρίς πολλές ώρες διαβάσματος;

Οι βασικές γλώσσες που κάνουμε στο σχολείο (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) είναι και οι πιο εύκολες. Όχι, δεν είναι και εντελώς απλές αλλά είναι πιο εύπεπτες σε σχέση με ορισμένες άλλες ξένες γλώσσες που μπορεί να διαβάζεις χρόνια και να μην έχεις μάθει ούτε τα μισά.

Το παρακάτω infographic του Voxy. σε συνεργασία με το Foreign Service Institute των ΗΠΑ,  περιέχει τον βαθμό δυσκολίας στην εκμάθηση 23 γλωσσών, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά! Για να δούμε που βρισκόμαστε:

 

Οι εύκολες γλώσσες υπολογίζεται πως απαιτούν περίπου 575-600 ώρες μαθήματος και 23-24 εβδομάδες εξάσκηση μέχρι κάποιος να τις μιλήσει με άνεση. Ανάμεσα σε αυτές τις γλώσσες βρίσκονται: τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ρουμάνικα, τα ολλανδικά, τα σουηδικά, τα afrikaans και τα νορβηγικά.

Έπειτα, στις μέτριας δυσκολίας γλώσσες βρίσκονται οι διάλεκτοι που απαιτούν 44 εβδομάδες εξάσκηση και 1.110 ώρες μαθήματος μέχρι κάποιος να καταφέρει να τις μιλήσει με ευφράδεια. Φυσικά, μεταξύ αυτών βρίσκονται τα ελληνικά αλλά και τα ινδικά, τα ρώσικα, τα βιετναμέζικα. τα τούρκικα, τα πολωνικά, τα ταϊλανδέζικα, τα σερβικά, τα εβραίκά και τα φινλανδικά.

 

Τέλος, οι πιο δύσκολες γλώσσες που υπάρχουν, αυτές για τις οποίες πρέπει κανείς να κάνει 2.200 ώρες μάθημα και να περάσει 88 εβδομάδες εξάσκησης, είναι, βέβαια, όσες δεν έχουν λατινικό αλφάβητο. Βλέπε αραβικά, κινεζικά, κορεάτικα και ιαπωνικά.

Μην αφήσεις, όμως, την παραπάνω λίστα να σε πτοήσει. Αν έχεις καλή διάθεση και μεράκι, μια χαρά μπορείς να μάθεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω γλώσσες. Απλά α χρειαστεί προσπάθεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2