Πανελλήνιες 2017: Οι μαθητές αντιδρούν στην κατάργηση των επαναληπτικών
Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώνονται αυτή την ώρα μπροστά στο υπουργείο Παιδείας, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές.

Με σύνθημα «Μαθητές – Φοιτητές ενωμένοι θα βγούμε νικητές!», η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Οδοντιατρικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Διάβασε περισσότερα νέα για πανελλήνιες εξετάσεις 2017

Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προκάτοχοί της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει το τσάκισμα του δικαιώματός μας στη μόρφωση. Μαζί με τις διοικήσεις και τις πρυτανικές αρχές προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, την αυτονομία και την ανταγωνιστικότητα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στόχος τους είναι η Ανώτατη Εκπαίδευση να αποτελέσει ένα από τα οχήματα για την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που σημαίνει νέα εμπόδια στις σπουδές μας, εισαγωγή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και υποβάθμιση της γνώσης και των σπουδών μας.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι αύξησε τη χρηματοδότηση, το μόνο που έκανε είναι εικονική μεταφορά κονδυλίων, ενώ έθεσε τα ιδρύματα σε ακόμα πιο ασφυκτικό οικονομικό καθεστώς συνάπτοντας δάνεια από την ΕΤΕ. Είναι παραμύθια τα λόγια του υπουργού ότι δήθεν νοιάζεται για τη φοιτητική μέριμνα των φοιτητών την ώρα που οι εστίες μαραζώνουν, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει δικαίωμα για δωμάτιο στην εστία, ενώ σχεδιάζεται να κοπεί μέχρι και το πενιχρό επίδομα ενοικίου που παίρνουν ελάχιστοι φοιτητές. Ενώ είναι προκλητικές οι δηλώσεις του ίδιου που μιλούν για μείωση των καρτών σίτισης γιατί όπως λέει …έχουν δικαίωμα σίτισης και φοιτητές που δεν έχουν πρόβλημα!

Βάζουν χέρι και στο περιεχόμενο των σπουδών μας πετσοκόβοντας προγράμματα σπουδών. Πετούν βασικά μαθήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του επιστημονικού μας αντικειμένου εκτός προγράμματος σπουδών αφού όπως λένε δεν χρειάζονται στην αγορά εργασίας. Μετατρέπουν σειρά μαθημάτων σε πιστοποιητικά εκτός πτυχίου π.χ. παιδαγωγική επάρκεια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να αναγκάζονται να τα αγοράζουν πανάκριβα.
Θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας δεν θα μείνουμε!

Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές, στη μόρφωση, στη δουλειά!

Διεκδικούμε:

Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμά μας να είναι το πτυχίο μας. Καμία αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος, όπως με την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές.

Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων σε δωρεάν μεταπτυχιακά.

Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.

Μόνο έτσι μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να κατακτήσουμε την επιστήμη μας και να κάνουμε την έρευνά μας προς όφελος του λαού μας!

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε συμμάχους όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική, όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες, προβλήματα και ανάγκες με εμάς! Για αυτό είναι ευκαιρία, για να δυναμώσει ο αγώνας μας, να δυναμώσουμε τον κοινό συντονισμό και με τους μαθητές!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, δεν την παλεύουμε «όπως-όπως» για να τη βγάζουν λάδι κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;