Eurovision 2017: Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στην εκπρόσωπο της Ρωσίας!
Η Ουκρανία απαγόρευσε στην Γιούλια Σαμοΐλοβα να εισέλθει στα εδάφη της για την Eurovision 2017 λόγω Κριμαίας!

Eurovision 2017: Το επιχείρημα της Ουκρανίας εις βάρος της εκπροσώπου της Ρωσίας για την Eurovision 2017 είναι πως η τραγουδίστρια έχει επισκεφτεί την, προσαρτημένη από την Ρωσία, χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Γιούλια Σαμοΐλοβα αποκλείστηκε εξαιτίας της «παράνομης επίσκεψής της σε κατεχόμενο ουκρανικό έδαφος», όπως αναφέρει η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας.

Η Σαμοΐλοβα επιβεβαίωσε πως πράγματι τραγούδησε στην Κριμαία ενώ βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, το 2015 ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την ουκρανική απόφαση «κυνική και απάνθρωπη».

Η SBU έχει δημιουργήσει «μαύρη λίστα» 140 Ρώσων καλλιτεχνών που έχουν επισκεφτεί την, παράνομα προσαρτημένη στην Ρωσία, Κριμαία.

Η επιλογή της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδος για την Eurovision 2017 είχε θεωρηθεί εξαρχής μια απόπειρα των Ρώσων να συγκινήσουν αλλά και να μαλακώσουν το ουκρανικό κοινό, καθώς η Σαμοΐλοβα βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Τις προηγούμενες χρονιές, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Ρώσοι καλλιτέχνες αναγκάστηκαν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους στον διαγωνισμό με συνοδεία γιουχαρισμάτων από το κοινό.

Το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών παραμένει άγρυπνο παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει και η περσινή συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision, η οποία είναι άμεση αναφορά στις σφαγές που πραγματοποίησαν οι Σοβιετικοί Ρώσοι κατά των Τατάρων της Κριμαίας το 1944.

 

Τι συνέβη στην Κριμαία το 2014

Μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχαν γίνει διαδηλώσεις στην Ουκρανία από ομάδες προσκείμενες προς τη Μόσχα που ήταν αντίθετες με τα γεγονότα στο Κίεβο και επιζητούσαν στενότερους δεσμούς ή την ενσωμάτωση στη Ρωσία και επιπρόσθετα την επέκταση της αυτονομίας ή την πιθανή ανεξαρτησία για την Κριμαία.

Άλλες ομάδες, που αποτελούνται κυρίως από Τατάρους της Κριμαίας και τους Ουκρανούς, διαδήλωσαν υπέρ της επανάστασης.

Το ρωσικό Κοινοβούλιο παραχώρησε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την εξουσία να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία και ζήτησαν από τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Στις 6 Μαρτίου 2014 το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε να ζητήσει από τη Ρωσία την επανένωση, κάτι που παραχωρήθηκε από τη Ρωσία από το δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014. Ωστόσο, η ουκρανική εθνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ηγεσία του συμβουλίου και θεωρεί την πρωτοβουλία ως αντισυνταγματική

Για τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ, η Κριμαία είναι ακόμη κομμάτι της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;