Πώς το κλίμα καθορίζει το σχήμα της μύτης μας! (Έρευνα)
Το μέγεθος και το σχήμα της μύτης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό, πολλές φορές, οφείλεται στον τόπο διαμονής του!

5b0540c2c361c0e1a1c1c8f9c26e11a0

Το μέγεθος και το σχήμα της μύτης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό, πολλές φορές, οφείλεται στον τόπο διαμονής του!

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο PLoS Genetics, αυτό οφείλεται στην επίδραση που έχει το κλίμα στον οργανισμό του ανθρώπου. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι ανατρεπτική για τον τομέα της γενετικής καθώς ανατρέπει την παραδοσιακή θεωρία που μετέδιδε πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν να κάνουν περισσότερο με την κληρονομικότητα.

Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανθρωπολογίας Μαρκ Σρίβερ, θεωρούν πως τα άτομα που ζουν σε περιοχές με θερμό κλίμα, τείνουν να έχουν πλατιές και κοντές μύτες, ενώ εκείνα που ζούν σε ψυχρό κλίμα, έχουν λεπτές και μακριές μύτες.

Το παραπάνω συμπέρασμα είναι προϊόν μελέτης τρισδιάστατων εικόνων και σύγκρισης πάνω από 2.600 μυτών ανθρώπων από Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως οι διαφορές στο μέγεθος και το σχήμα της μύτης δεν είναι κάτι το τυχαίο αλλά έχουν άμεση σχέση με το κλίμα.

Η μύτη, επισημαίνουν, εννοείται πως είναι περίπλοκη υπόθεση και πως σε αυτήν παίζουν ρόλο τόσο τα γενετικά χαρακτηριστικά όσο και οι προτιμήσεις στην επιλογή συντρόφου.

Η μύτη επηρεάζει καθορίζει και τον σύντροφο!

Η μύτη παίζει ρόλο και στην διαδικασία της επιλογής συντρόφου καθώς κάθε πολιτισμός βρίσκει ελκυστικό ένα διαφορετικό σχήμα. Ορισμένοι πολιτισμοί προτιμούν τις μικρές μύτες ενώ άλλοι προτιμούν τις μεγάλες.

Το είδος της μύτης που θεωρεί κάθε πολιτισμός ελκυστική καθορίζει και τις μύτες που θα διαμορφωθούν στις μελλοντικές γενιές. Όποιος έχει την “επιθυμητή” μύτη, έχει περισσότερη πέραση και μεγαλύτερες πιθανότητες αναπαραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;