Βρέθηκε το είδος γυμναστικής που
Η γυμναστική που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή εξαρτάται, φυσικά, από τις προσωπικές μας προτιμήσεις αλλά και από τον χρόνο που έχουμε στην διάθεση μας!

είδος γυμναστικής

Η γυμναστική που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή εξαρτάται, φυσικά, από τις προσωπικές μας προτιμήσεις αλλά και από τον χρόνο που έχουμε στην διάθεση μας!

Αντικειμενικά, παρότι η γυμναστική έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία μας και μας προστατεύει από διάφορες παθήσεις, βαριόμαστε να ασχοληθούμε πάνω από ορισμένες ώρες την εβδομάδα.

Για όσους, λοιπόν, θέλουν να απολαμβάνουν τα θετικά της γυμναστικής αλλά βαριούνται να ασκηθούν υπάρχει η διαλειμματική προπόνηση! Τι είναι αυτό;

Ας το πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cell Metabolism, το καλύτερο είδος γυμναστικής, με βάση την αντιγηραντική της δράση, είναι η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT).

Τι είναι η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση;

Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που χαρακτηρίζεται από έντονα “ξεσπάσματα” άσκησης, μεταξύ των οποίων μπαίνουν μικρά διαλείμματα ή ασκήσεις χαμηλότερης έντασης.

Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος γυμναστικής, το οποίο, βέβαια, δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο.

Ερευνητές από τη Mayo Clinic στις ΗΠΑ, με τον ενδοκρινολόγο και οικογενειακό γιατρό Sreekumaran Nair επικεφαλής, παρατήρησαν πως επιδρούν διάφορα είδη γυμναστικής σε δείγμα ατόμων από 18 έως 30 ετών και από 65 έως 80 ετών για περίπου 3 μήνες.

Τα είδη γυμναστικής που μελετήθηκαν ήταν η διαλειμματική προπόνηση, οι ασκήσεις με βάρη και ένας συνδυασμός των δύο.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν βιοψίες στον μυϊκό ιστό των συμμετεχόντων πριν και μετά την μελέτη για να παρατηρήσουν τυχόν αλλαγές στα κύτταρα.

Όπως φάνηκε, η διαλειμματική προπόνηση βελτίωσε την ικανότητα των μιτοχονδρίω να παράγουν ενέργεια κατά 69% στους συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας (65-80) και κατά 49% στους νεότερους συμμετέχοντες (18-30)

Ακόμη, στην διαλειμματική προπόνηση αποδίδονται βελτιώσεις σε δείκτες αναπνευστικής και καρδιαγγειακής υγείας, καθώς και αύξηση της μυϊκής μάζας.

Οι ασκήσεις με βάρη δεν είχαν τα ίδια θετικά αποτελέσματα αλλά ούτε βελτίωσαν την δραστηριότητα των μιτοχονδρίων, ενώ ο συνδυασμός διαλειμματικής προπόνησης και ασκήσεων με βάρη είχε μέτριο αποτέλεσμα, σημειώνουν οι ερευνητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;