Ποδήλατο στην πόλη: Τι θα γινόταν αν...
Πριν λίγο έγραψα στο Facebook ένα status για τους ποδηλάτες, ότι δεν σέβονται καθόλου τον ΚΟΚ. Έκλεισα λοιπόν αυτό το post λέγοντας ότι στον επόμενο ποδηλάτη που θα έβλεπα να περνάει με κόκκινο θα πήγαινα στο πλάι του και θα τον έφτυνα στα μούτρα.

Bicycle_courier_552

Πριν λίγο έγραψα στο Facebook ένα status για τους ποδηλάτες, ότι δεν σέβονται καθόλου τον ΚΟΚ. Έκλεισα λοιπόν αυτό το post λέγοντας ότι στον επόμενο ποδηλάτη που θα έβλεπα να περνάει με κόκκινο θα πήγαινα στο πλάι του και θα τον έφτυνα στα μούτρα.

Αφού λοιπόν το έγραψα, μου ήρθε ξαφνικά μια εικόνα στο μυαλό: Τι θα γινόταν αν το έκανα πραγματικά αυτό; Το πιθανότερο, σε πραγματικές συνθήκες, θα ήταν να μου χτυπούσε το αυτοκίνητο με κάποιον τρόπο ή αν με έπιανε σε κάποιο φανάρι, να με έβριζε και όλα τα υπόλοιπα.

Η μία σκέψη είναι ότι δίκιο θα είχε και αυτός με τη σειρά του, γιατί ποια είμαι εγώ; Η τιμωρός των δρόμων για να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να κρίνω πώς πρέπει να τον «τιμωρήσω»; Από την άλλη όμως, πώς θα πάρουν χαμπάρι αυτοί οι άνθρωποι (και άλλοι πολλοί που κάνουν τα ίδια και χειρότερα) ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και επικίνδυνο; Να τους καταγγείλεις δεν μπορείς, δεν έχουν πινακίδα που μπορείς να την κρατήσεις (κακώς).

Αν χτυπήσουν, όλοι κατηγορούν το αυτοκίνητο και ο κακόμοιρος ο ποδηλάτης έχει πάντα δίκιο. Ο οδηγός πάντα λοιπόν βγαίνει από κάτω. Δεν θα άξιζε όμως, έστω και μία φορά στο τόσο, κάποιος όντως να τους «έφτυνε»- κυριολεκτικά ή με κάποιον άλλον τρόπο μεταφορικό; Για να δουν ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική; Να δουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και κάποια στιγμή θα βρουν τον μπελά τους, δεν θα μπορούν να την γλιτώνουν για πάντα…Να δουν ότι υπάρχουν και τρελοί εκεί έξω που θα τους κυνηγήσουν και θα τους φτύσουν (που λέει ο λόγος).

Καθημερινά κάνουμε πολλές τέτοιες «δηλώσεις». Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, θα κάνω αυτό κ.ο.κ. Φυσικά ελάχιστες φορές τα κάνουμε, μην πω και ποτέ. Τι θα γινόταν όμως αν έστω και μία φορά ο καθένας μας έκανε αυτό που έλεγε; Τι θα γινόταν αν λέγαμε κατάμουτρα αυτά που γράφουμε με υπονοούμενα στο facebook; Τι θα γινόταν διεκδικούσαμε όλα αυτά που αναφέρουμε και περιμένουμε ως διά μαγείας να γίνουν από μόνα τους; Το πιθανότερο ήταν ότι ο κόσμος θα ήταν γεμάτος τρελούς, που τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους, που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και που δεν ακούει κανείς κανέναν γιατί όλοι θεωρούν ότι έχουν δίκιο. Θα μου πείτε έτσι είναι και τώρα…

Συμφωνώ απολύτως…Αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που τέτοια ξεσπάσματα θα βοηθούσαν. Θα βοηθούσαν αφενός στο να μην καταπιεζόμαστε τόσο πολύ και σε τόσα πολλά θέματα και αφετέρου, θα βοηθούσαν στο ότι κάποιοι άνθρωποι, έστω και ανορθόδοξα, ίσως έμπαιναν στην θέση τους, γιατί τόσα χρόνια αλωνίζουν αμέριμνοι αφού κανείς ποτέ δεν τους έπιασε να τους ταρακουνήσει.

Δεν προτρέπω κανέναν να γίνει ο τρελός του χωριού και να κάνει ό,τι γουστάρει. Απλά σκέφτομαι ότι κάποια από αυτά που λέμε σαν «απωθημένα», ίσως θα έπρεπε να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή, γιατί βασίζονται σε προβλήματα καθημερινά και πρακτικά που απλά κανένας δεν έχει σκεφτεί πώς σκατά θα λύσουμε.

Τι λέτε; Παίρνουμε σβάρνα τους δρόμους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;