O Shantel απαντά στις ερωτήσεις του neolaia.gr!
Ο δημιουργός του απόλυτου χορευτικού ύμνου «Disko Partizani» και πολλών ακόμη, μιλά στο neolaia.gr για την μουσική του και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα!

Shantel_&_Bucovina_Club_Orkestar_01

Ο δημιουργός του απόλυτου χορευτικού ύμνου «Disko Partizani» και πολλών ακόμη, μιλά στο neolaia.gr για την μουσική του και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα!

Ο Shantel έρχεται στο Athens Music Festival στις 09 & 11 Μαρτίου, στο Διογένης Studio.

Σκοπός του να να ξεσηκώσει τους πάντες και τα πάντα μαζί με την πολυπολιτισμική του μπάντα, Bucovina Club Orkestar.

Τα μονοπάτια της ιστορίας οδήγησαν τους παππούδες του Shantel πίσω στην πατρογονική τους Γερμανία, όπου κι αυτός γεννήθηκε. Ό

μως ο μουσικός πλούτος μιας πατρίδας που ο ίδιος δεν γνώρισε, ξύπνησε μέσα του όταν άρχισε να εργάζεται ως dj στη Φρανκφούρτη, οδηγώντας τον να πειράζει με ηλεκτρονικούς ήχους τα κομμάτια τσιγγάνικων συγκροτημάτων με χάλκινα πνευστά, όπως του Boban Marković, γεγονός που ξετρέλανε το κοινό σε όλα τα κλαμπ όπου έπαιζε. Και η συνέχεια ανήκει στην ιστορία… από επιτυχία σε επιτυχία, ο Shantel κατοχύρωσε σε όλη την Ευρώπη τη φήμη του πιο dance από τους τσιγγάνους ή του πιο τσιγγάνου από τους dance καλλιτέχνες.

Αλλά ας δούμε τι είχε να πει ο ίδιος για τον εαυτό του!

1. Θυμάσαι την στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική; Ήταν περισσότερο σαν “αποκάλυψη” ή ήταν κάτι που ήξερες πάντα πως θες να κάνεις;

Το όνειρο μου ήταν πάντα να ταξιδεύω σε άλλες χώρες. Αρχικά, η κατεύθυνση μου είεχ να κάνει περισσότερο με την τέχνη. Σύγχρονη τέχνη και εικονογράφηση, συγκεκριμένα. Όμως, τότε έπεσε το τοίχος του Βερολίνου και βρέθηκα υπεύθυνος ορισμένων τρελών underground πάρτι. Η μουσική ήταν το επόμενο, λογικό βήμα.

2. Ποιος σε ενέπνευσε να “κυνηγήσεις” αυτό το όνειρο; Ήταν κάποιος συγγενής, φίλος ή, ας πούμε, ένας αγαπημένος καλλιτέχνης;

Η γιαγιά μου είχε αρκετά μεγάλη επιρροή πάνω μου. Ήταν μια σοφή και δυναμική γυναίκα. Ήξερε πάντα πως να βλέπει τις ιδιαίτερες στιγμές στην ζωή και αυτό κάνω και εγώ σήμερα. Είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς τον δρόμο της “εύκολης επιτυχίας” αλλά αυτό δεν πέτυχε για μένα. Χρειαζόμουν πρώτα εμπειρία.

Αυτό το είδος εμπειρίας δεν το συναντάει κανείς στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο και, φυσικά, κανείς στην μουσική βιομηχανία δεν με ικανοποιούσε.

3. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ένα πράγμα για το οποίο είσαι ιδιαίτερα περήφανος στην δουλειά σου;

Νιώθω μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη περηφάνια που μπορώ και ερμηνεύω σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και έχω ως κοινό ανθρώπους κάθε είδους και κουλτούρας. Μπορώ, ακόμη, να πω πως είμαι περήφανος για την μπάντα μου, επειδή πάντα με υποστηρίζουν, όσο τρελές και αν είναι οι ιδέες μου.

Και επίσης, είμαι περήφανος για τους θαυμαστές μου γιατί μοιράζονται μαζί μου την ιδέα μιας ανοιχτής κοινωνίας!

4. Από όλα τα τραγούδια που έχεις γράψει και ερμηνεύσει, έχεις κάποιο αγαπημένο;

Προσπαθώ να σκέφτομαι πως έχω μια μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά – αυτά είναι τα τραγούδια μου. Είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις ένα παιδί που αγαπάς περισσότερο από τα άλλα. Όλα μου τα τραγούδια λένε μια ιστορία, άλλοτε στενάχωρη και άλλοτε γιορτινή.

5. Πως νιώθεις για την συναυλία που θα κάνεις σύντομα στην Ελλάδα; Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εμφάνιση σου;

Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Ο παππούς μου ήταν Έλληνας και έχω ορισμένες πολύ καλές αναμνήσεις μαζί του, όσο ζούσε. Ελπίζω πως θα συγκροτήσουμε ένα μεγάλο πάρτι, εμπλουτισμένο με ρομαντισμό και αναρχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;