Γιατί
Στέλνεις μήνυμα στο ερωτικό σου ενδιαφέρον και περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις αλλά δεν απαντάει ποτέ. Γιατί "πονάει" τόσο αυτή η απόρριψη;

landscape-1439891347-landscape-1439844247-gettyimages-481562473

Στέλνεις μήνυμα στο ερωτικό σου ενδιαφέρον και περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις αλλά δεν απαντάει ποτέ. Γιατί “πονάει” τόσο αυτή η απόρριψη;

Εκεί πέφτεις στην παγίδα της ανασφάλειας και ξεκινάς να αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος και τι πήγε στραβά ή ξεκινάς να εκνευρίζεσαι γιατί το άλλο άτομο δεν έχει τα κότσια να σου πει πως δεν γουστάρει.

Όλοι μας το έχουμε κάνει. Και το έχουμε πάθει.

aRVqGKy_700b

Γιατί, όμως, μας ενοχλεί τόσο όλο αυτό;

Η μη απόκριση του άλλου ατόμου στα μηνύματα μας, μας γεννά την αίσθηση της απόρριψης, η οποία και μας γκρεμίζει τον εγωισμό και μας γεμίζει αρνητικές σκέψεις.

Όπως αναφέρει ο Κίπλινγκ Γουίλιαμς, καθηγητής ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Purdue, αυτού του είδους η απόρριψη είναι ο καλύτερος τρόπος να πονέσει κανείς ψυχολογικά και να μεταφερθεί στην χώρα της υπαρξιακής αγωνίας.

Όταν κάποιος δεν μας δίνει σημασία, για όποιο λόγο και αν συμβαίνει αυτό, παύει το ψυχικό μας ρολόι, κάνοντας τα πάντα γύρω αβέβαια.

Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την δυνατότητα να προβλέπουμε ως ένα βαθμό τι θα συμβεί στο μέλλον.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε κάθε μέρα από τον έξω κόσμο αποθηκεύονται αυτόματα στον εγκέφαλο μας και έτσι, μετατρέπονται σε προβλέψεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τα πράγματα απλά και με βεβαιότητα, άσπρο και μαύρο, όχι γκρίζο.

Οτιδήποτε αβέβαιο είναι επώδυνο για εμάς και ο εγκέφαλος μας το εκλαμβάνει ως απειλή.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2005, σύμφωνα με τον Guardian, έδειξε πως ακόμη και η μικρότερη ασάφεια ενεργοποιεί την αμυγδαλή, εκείνη την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των συναισθηματικών αντιδράσεων.

Μια ακόμη μεγαλύτερη ασάφεια εκπροσωπεί μια μεγαλύτερη απειλή. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η ίδια αντίδραση υπάρχει και όταν μας κλέβουν ή παραβιάζουν το σπίτι μας.

Το ερώτημα, όμως, έιναι: Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό όταν συμβαίνει;

Αντικειμενικά, δεν υπάρχει σαφής τρόπος. Προσπαθείς να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως αυτά συμβαίνουν και πως και εσύ έχεις ρίξει αρκετά άκυρα σε κόσμο. Η ζωή συνεχίζεται. Πέρνα καλά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 2