Καρύδα: 10 πράγματα που δεν ήξερες για τον καρπό της ζωής!
Στο Survivor 2017 όλο καρύδες βλέπουμε, ας μάθουμε και κάτι παραπάνω λοιπόν!

beach-beautiful-coconut-girl-Favim.com-3182116

Η καρύδα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας λόγω του Survivor 2017…Ε ας μάθουμε λοιπόν και κάτι παραπάνω για αυτή!

1. H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων.

2. Tο ανθρώπινο δέρμα αντιδρά πολύ θετικά στα ευεργετικά συστατικά της καρύδας, τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία, που βοηθούν στην αποτοξίνωσή του. Tο παρθένο λάδι καρύδας είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

3. την κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια.

4. Ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας.

5. Στον οργανισμό, το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.

6. Χρειάζονται περίπου 6000 ώριμες καρύδες για την παραγωγή ενός τόνου κόπρα, δηλαδή αποξηραμένης σάρκας.

7. Οι ειδικοί λένε αν πίνετε νερό καρύδας σε τακτική βάση, θα είστε σε θέση να λύσετε μερικά προβλήματα υγείας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με μόνο ένα φλιτζάνι νερό καρύδας, θα εξισορροπηθούν οι ηλεκτρολύτες στο σώμα σας. Όταν είναι σε ανισορροπία μπορεί να προκαλέσουν υπέρταση.

8. Mία κουταλιά της σούπας από λάδι καρύδας είναι αρκετή για να καθαρίσετε και να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Kάντε απαλό, κυκλικό μασάζ για 5 λεπτά και μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό.

9. Mετά την έκθεση στον ήλιο, απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα από βούτυρο καρύδας στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό. H μάσκα αυτή αποκαθιστά τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λεία και ενυδατωμένη.

10. Εάν έχετε χάσει πάρα πολλή ενέργεια με κάποια εξαντλητική σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να ανακτήσετε την ενέργειά σας με νερό καρύδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;