Πόσο «κοστίζει» να είσαι διαφορετικός;
Το να είναι κάποιος διαφορετικός μπορεί να του κοστίζει σε διαφορετικούς τομείς της ζωής του.

 

worried-girl-413690_960_720

Τι κοστίζει θα μου πείτε…Και γιατί το έχω σε εισαγωγικά. Τα έβαλα τα εισαγωγικά γιατί το κόστος μπορεί να μην μόνο είναι χρηματικό. Το να είναι κάποιος διαφορετικός μπορεί να του κοστίζει σε διαφορετικούς τομείς της ζωής του.

Αν κάποιος είναι ή τουλάχιστον αισθάνεται διαφορετικός στην εποχή των social media, τότε είναι σίγουρα φορές που αισθάνεται ότι δεν μπορεί να εκφραστεί. Θα πείτε, και γιατί να μην πει ό,τι θέλει; Εδώ ο καθένας λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι. Δεν είναι πάντα έτσι. Δεν ψάχνονται όλοι οι άνθρωποι για καυγά και δεν μπορούν όλοι να αντιμετωπίσουν τα διάφορα κραξίματα ή επικριτικά σχόλια που σίγουρα θα ακολουθήσουν.

Η διαφορετικότητα μπορεί να είναι σε πολλά επίπεδα. Από τα πιο απλά της καθημερινότητας μέχρι σε στοιχεία της προσωπικότητας και της ζωής μας. Θέλετε το πιο γελοίο παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ; Όταν πεθαίνει κάποιος «διάσημος» που εσύ δεν συμπαθείς καθόλου και δεν σου αρέσει και αν τολμήσεις να πεις τίποτα, σου την πέφτουν όλοι να σε φάνε γιατί «δεν έχεις κανένα γούστο στην τέχνη και δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να μιλάς». Φυσικά εσύ δεν αναφέρθηκες στο ότι χάθηκε ένας άνθρωπος-που αυτό είναι το χειρότερο και πιο σημαντικό έτσι και αλλιώς- αλλά ΤΟΛΜΗΣΕΣ να μη σου αρέσει σαν καλλιτέχνης (ή οτιδήποτε άλλο). Διαφωνείς με τη «θεοποίηση» του, είσαι διαφορετικός, δεν μπορείς να πεις την άποψή σου. Τέλος. Η δημοκρατία αποφασίζει.

Η διαφορετικότητα στις απόψεις μπορεί να είναι σε απλά πράγματα ή και σε πολύ πιο σύνθετα και σοβαρά. Υπάρχει όμως πάντοτε ένα κόστος, κυρίως στη λογοκρισία που επιβάλλεις στον εαυτό σου για να μην μπλέκεις συνεχώς σε καυγάδες. Η διαφορετικότητα σε άλλα θέματα (σεξουαλικές προτιμήσεις, θρησκευτικές προτιμήσεις κλπ) μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από ό,τι φανταζόμαστε. Γιατί σκεφτείτε να καταπιέζουμε το ποιοι είμαστε καθημερινά…Φανταστείτε να κάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι απλά και μόνο για να μην μας «προσέξουν» και καταλάβουν ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που νομίζουν, κάτι άλλο από αυτό που εγκρίνουν οι πολλοί.

Κάποιοι πληρώνουν για να είναι διαφορετικοί. Διαφορετικοί όμως όπως τους ορίζει η μόδα, όπως πλέον είναι οι πολλοί, άρα το διαφορετικό εκεί είναι πλέον η νόρμα. Μόλις αλλάξει η μόδα, θα επιδιώξουν να αλλάξουν και εκείνοι, δεν ήταν ποτέ ό,τι δήλωναν.

Όσοι αισθάνονται διαφορετικοί, και είναι και στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο μαζεμένοι. Προσπαθούν και οι ίδιοι να βρουν τι είναι μέσα στον χαμό της σημερινής εποχής με τα τόσα ερεθίσματα και τις τόσες πληροφορίες. Είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από όσο νομίζουμε και δεν έχουν πάντα τις αντοχές να υπερασπίζονται αυτό που είναι ή αυτό που επιλέγουν. Ίσως μέσα τους δεν έχουν καταλήξει και οι ίδιοι. Δεν μπορούν όλοι άλλωστε να βγάζουν πύρινους λόγους και να υπερασπίζονται τα πάντα όλα. Κάποιοι είναι πιο σιωπηλοί, παλεύουν αλλιώς.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε θέση στον κόσμο αυτό. Απλά θέλει λίγη προσοχή στο πώς τη διεκδικούμε γιατί ό, τι και να κάνουμε, κάποιο κόστος θα υπάρχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;