Ο Παντελής Κυραμαργιός μιλάει για την
Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση του με την καλλιτεχνική κολλεκτίβα "Πλέγμα", ο Παντελής Κυραμαργιός μιλάει στο neolaia.gr

 

IMG_6274

O Παντελής Κυραμαργιός με αφορμή την εμφάνιση του με τη καλλιτεχνική Κολεκτίβα Πλέγμα, την Πέμπτη 2 Μαρτίου σας περιμένουν στο Βlue Bear, στα Εξάρχεια στις 21.30 μιλάει στο neolaia.gr

Στο live τους θα παρουσιάσουν τραγούδια που αγαπήσαμε από τον πρώτο τους δίσκο, αλλά και την “Αρετή”, το κομμάτι – προάγγελο της νέας τους δουλειάς.

Ήρθε η ώρα να μάθετε λοιπόν περισσότερα πράγματα για τον Παντελή!
Σε ποια ηλικία έγραψες το πρώτο σου τραγούδι και τι σε ενέπνευσε να το γράψεις;

Μελωδίες σύντομες και ασύνδετες μεταξύ τους έγραφα απο πολύ μικρός. Το πρώτο μου όμως ολοκληρωμένο τραγούδι με στίχους και μούσικη ήρθε σε μεγάλη, σχετικά, ηλικία. Ήμουν δεκατεσσάρων και αφορμή ήταν ένας ανεκπλήρωτος εφηβικός έρωτας για μια Μαρίνα. Καμία πρωτοτυπία!

Ξεκίνησες απλά με την σύνθεση και αργότερα προχώρησες στην ερμηνεία ή το αντίστροφο;

Ξεκίνησα με τις νότες. Σπάνια κάθομαι στο πιάνο για να παίξω ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Απλά ακουμπώ το χέρια στο κλαβιέ και τα αφήνω ελεύθερα. Αυτό έκανα απο την αρχή. Τις περισσότερες φορές δεν μένει κάτι. Κάποιες μελωδίες όμως μπορεί να έχουν κάτι ξεχωριστό για μένα και τότε προσπαθώ να τις εξελίξω.
Ύστερα βάζω στιχάκια που να ταιριάζουν με την μελωδική γραμμή. Συνήθως γράφω κάτι που θέλω να πω σαν πεζό κείμενο και ύστερα προσπαθώ να το προσαρμόσω στις νότες.

Η ερμηνεία απο την άλλη είναι πολύ βαριά λέξη. Μια φίλη μου είχε εξηγήσει κάποτε οτι ετυμολογικά προέρχεται απο τον Ερμή και αναφέρεται στην επικοινωνία ανάμεσα στο Θεικό και το ανθρωπινο. Εγώ απλώς τραγούδησα ένα τραγούδι που έγραψα, την “Αρετή”. Χωρίς τεχνική, χωρίς αναπνοές, χωρίς σωστές καταλήξεις. Απλά το είπα όπως το είχα στο μυαλό μου.

Η “Αρετή”, το νέο σου τραγούδι, είναι εμπνευσμένο από αληθινό πρόσωπο;

Η Αρετή έχει διττή σημασία. Είναι όνομα αλλά και έννοια. Το τραγούδι μιλά για το ανεκπλήρωτο, την προσμονή, την ματαιότητα. Το κεφάλι μου είναι γεμάτο απο αυτά τα τρία!

Σήμερα, από που αντλεις την έμπνευση σου; Καταστάσεις, συναισθήματα, γεγονότα;

Σήμερα αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου. Είναι μια εποχή βιαστική και άρρυθμη. Η αισθητική της πολιτικής, των ΜΜΕ και της μουσικής βιομηχανίας σε κάνουν να αναζητάς καταφύγιο. Η δημιουργία είναι διεξοδος. Είναι αντίδραση. Είναι αλλαγή συσχετισμών στον μικρόκοσμο του καθενός.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

Κάπου μακριά απο την Αθήνα σε ένα δωμάτιο γεμάτο μουσικά όργανα, τα αγαπημένα μου βιβλία και πολλά σκυλιά. Είναι το ιδεατό σενάριο. ¨Εχω βάσιμες υποψίες οτι θα μείνει και αυτό ανεκπλήρωτο..

Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στο Blue Bear;

Στο Blue Bear θα παίξουμε μερικά τραγούδια απο το πρώτο μας άλμπουμ και δύο απο το επερχόμενο που δουλεύουμε αυτό τον καιρό. Εκτός όμως απο τα δικά μας θα ταξιδέψουμε σε κάθε γωνιά και σε κάθε εποχή της Ελλάδας και όχι μόνο. Επίσης είμαστε όλοι στο γκρουπ πολυλογάδες οπότε να περιμένετε και αρκετές ιστορίες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;