Έψησες, το ευχαριστήθηκες, όμως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις την σχάρα και η διαδικασία σου φαίνεται…άθλος!
Λίπη, καμμένα κομματάκια, χαμός. Το τρίψιμο είναι η κατάρα του μαγειρέματος σε σχάρα.
Ορισμένες φορές μετανιώνεις που την χρησιμοποίησες και δεν ξαναμαγειρεύεις εκεί για κανένα τρίμηνο.
Δεν χρειάζεται να στερείσαι τα αγαπημένα σου ψητά λόγω του καθαρίσματος, όμως!
Υπάρχουν τρόποι να την καθαρίσεις χωρίς να ταλαιπωρείσαι μάταια!
1. Αλάτι και λεμόνι
Ρίξε λίγο και έπειτα πάρε ένα σφουγγάρι και καθάρισε την με απαλές κινήσεις.
2. Νερό και ξύδι
Βράσε λίγο νερό και πριν το ρίξεις επάνω, ψέκασε την σχάρα με ξύδι.
3. Πατάτα
Τι; Ναι, πατάτα. Κόψε μια στην μέση και αφού την περάσεις με λίγη μαγειρική σόδα, τρίψε την επιφάνεια με τα λίπη. Μόλις η πατάτα πανιάσει, κόψε το κομμάτι και συνέχισε με το φρέσκο.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πρακτική Άσκηση
05-02-2024
Άγιος Δημήτριος Αττικής
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω