Stress - Code: 4 κινήσεις που διώχνουν το άγχος !
Η σωματική και ψυχική μας υγεία είναι το Α και το Ω για μια ισορροπημένη ζωή γι'αυτό πρέπει να κάνουμε το πάν για να την εξασφαλίσουμε σε καθημερινή βάση.

5348057660_5210940458_b

Το άρθρο είναι τη αναγνώστριας μας Μαριλένας Γιαννακοπούλου

1.Έχεις αργήσει στη δουλειά/στο μάθημα/στο ραντεβού σου.
Πόσες φορές έχεις αργήσει στη δουλειά σου και αμέσως κάνεις μαύρες σκέψεις; Κι όμως ακόμα κι αυτές οι σκέψεις εκτινάσσουν το άγχος στα ύψη και βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο μας με αρνητικά συναισθήματα.Έτσι,το μυαλό μπερδέυει την πιθανότητα με τη δυνατότητα.

Για να το ξεπεράσεις δοκίμασε να ελέγξεις τον αρνητισμό σου! Όσο είσαι στον δρόμο,άκουσε μερικά από τα τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση, ή ακόμα καλύτερα μπορείς να τραγουδήσεις απο μέσα σου διότι όπως λέει και η Kelli Walker,σύμβουλος διαχείρισης άγχους ‘’Όταν χρησιμοποιούμε τις φωνητικές μας χορδές είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα στον εγκέφαλό μας οτι είμαστε καλά’’.

2.΄Εχεις αυπνίες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν με τις αυπνίες διότι διαπράττουν 2 βασικά λάθη.Πρώτον,κοιτούν συνέχεια το ρολόι τους.Έτσι,αυτόματα αποκλείουν κάθε πιθανότητα για χαλάρωση και δεύτερον παίζουν συνέχεια με το κινητό τους τηλέφωνο θεωρώντας οτι έτσι θα νυστάξουν.Κι όμως,το φως που εκπέμπεται απ’ την οθόνη μας κρατάει σε εγρήγορση και δεν αφήνει τον εγκέφαλό μας να αποφορτηστεί ουσιαστικά.
Η καλύτερη λύση για την αυπνία είναι το άκουσμα απαλής μουσικής,το διάβασμα ενός βιβλίου ενώ σε πιο δύσκολες περιπτώσεις συνίσταται η θεραπευτική υπνωση,από κάποιον ειδικό.

3.Έχεις τσακωθεί με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
Συνήθως,μετά από κάποιον καβγά έχουμε την τάση να κάνουμε τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις,οτι χάσαμε μια για πάντα τον σύντροφό μας,τον φίλο μας και έτσι δυστυχώς και την ηρεμία μας.Αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα του άγχους αυξάνονται κατακόρυφα και η διάθεσή μας κάνει βουτιά στο κενό.

Για να περιορίσεις τη ζημιά που υφίσταται το σώμα και το πνεύμα σου,καλό θα ήταν να μην προδικάζεις την κατάσταση και να αφήσεις κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει ώστε να αποφορτιστείς και να δείς τα πράγματα πιο ξεκάθαρα πριν βιαστείς να πάρεις αποφάσεις.

4.Πρόκειται να κάνεις κάτι καινούριο.

Μπορεί να είναι η πρώτη σου μέρα στη δουλειά,το πιό κρίσιμο ραντεβού στη ζωή σου ακόμα και η παρουσίαση της πτυχιακής σου εργασίας.Σε καμία περίπτωση δεν είναι παράλογο να έχεις άγχος,να τρέμουν τα πόδια σου και να αισθάνεσαι οτι θα λυποθημήσεις όμως υπάρχουν μερικά τρίκς που μπορούν να σε βοηθήσουν για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω.
1)Ζωγράφησε-Ο λόγος για τα βιβλία ζωγραφικής παρόμοια με του σχολείου είναι γεγονός.Κυκλοφορόυν ευρέως και απευθύνονται και σε ενήλικες καθώς απελευθερώνουν τη δημιουργκότητα και τη φαντασία λειτουργώντας κατασταλτικά.
2)Φάε μια καραμέλα.
Έρευνες έχουν δείξει πως μια καραμέλα περιέχει τόση ποσότητα ζάχαρης ικανή να ενισχύσει τη πνευματική και σωματική δύμανη και να διώξει μακριά τις αρνητικές σκέψεις.
3)Κάνε μασάζ για λίγο στη σπονδυλική σου στήλη.
Η υγεία της σπονδυλικής στήλης είναι καθοριστική για την υγεία γενικότερα.Έτσι,αν την φροντίσεις λίγο όχι μόνο θα ανακουφιστείς από τυχόν πόνους αλλά και από τον αρνητισμό που σε περιβάλλει εκείνη τη στιγμή.

Η σωματική και ψυχική μας υγεία είναι το Α και το Ω για μια ισορροπημένη ζωή γι’αυτό πρέπει να κάνουμε το πάν για να την εξασφαλίσουμε σε καθημερινή βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;