Τι ρόλο παίζει το χρώμα του κρασιού που πίνουμε στην υγεία μας;
Το κρασί σε λογικές ποσότητες δρα αποδεδειγμένα υπέρ της καλής λειτουργίας του οργανισμού μας και μας προστατεύει από αρκετές παθήσεις!

κρασί

Το κρασί σε λογικές ποσότητες δρα αποδεδειγμένα υπέρ της καλής λειτουργίας του οργανισμού μας και μας προστατεύει από αρκετές παθήσεις!

Η επίδραση του κρασιού διαφέρει από είδος σε είδος και από χρώμα σε χρώμα.

Τα είδη του κρασιού ειναι τρία, λευκό, υπόξανθο και κόκκινο.

Το λευκό είναι το ελαφρύτερο είδος κρασιού που υπάρχει και έχει διουρητικές, θερμαντικές και χωνευτικές ιδιότητες.

Το κόκκινο κρασί είναι πολύ θρεπτικό και στυπτικό, ενώ το υπόγλυκο “χτυπάει” λιγότερο στο κεφάλι.

Σύμφωνα με μελέτη του West Virginia University, το λευκό αλλά και το κόκκινο κρασί δρουν εναντίον ορισμένων ειδών βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και πολλά άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού μειώνει από 20 ΄ρως 40% την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου καθώς αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα και μειώνει την κακή.

03024e5c3b60bf80f9aaf1d7c611c3cb

Τα παραπάνω οφείλονται στις ισχυτές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού, ειδικότερα στις φαινόλες που απορροφώνται με την κυκλοφορία του αίματος. Τα στοιχεία αυτά εντοπίζονται στην επιδερμίδα των σταφυλιών.

Όπως αναφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρουν πως το κρασί πιθανότατα περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τη βιταμίνη Ε.

Το κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερες φαινόλες από το λευκό.

Πάντως, σύμφωνα με την British Medical Journal, όσοι καταναλώνουν καθημερινά κρασί εμφανίζουν σπανιότερα περιστατικά οστεοπόρωσης από εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες της τελευταίας δεκαετίας έδειξαν πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί προστατεύουν από ορισμένες μορφές καρκίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;