Το κρασί σε λογικές ποσότητες δρα αποδεδειγμένα υπέρ της καλής λειτουργίας του οργανισμού μας και μας προστατεύει από αρκετές παθήσεις!
Η επίδραση του κρασιού διαφέρει από είδος σε είδος και από χρώμα σε χρώμα.
Τα είδη του κρασιού ειναι τρία, λευκό, υπόξανθο και κόκκινο.
Το λευκό είναι το ελαφρύτερο είδος κρασιού που υπάρχει και έχει διουρητικές, θερμαντικές και χωνευτικές ιδιότητες.
Το κόκκινο κρασί είναι πολύ θρεπτικό και στυπτικό, ενώ το υπόγλυκο “χτυπάει” λιγότερο στο κεφάλι.
Σύμφωνα με μελέτη του West Virginia University, το λευκό αλλά και το κόκκινο κρασί δρουν εναντίον ορισμένων ειδών βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και πολλά άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.
Ταυτόχρονα, μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού μειώνει από 20 ΄ρως 40% την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου καθώς αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα και μειώνει την κακή.
Τα παραπάνω οφείλονται στις ισχυτές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού, ειδικότερα στις φαινόλες που απορροφώνται με την κυκλοφορία του αίματος. Τα στοιχεία αυτά εντοπίζονται στην επιδερμίδα των σταφυλιών.
Όπως αναφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρουν πως το κρασί πιθανότατα περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τη βιταμίνη Ε.
Το κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερες φαινόλες από το λευκό.
Πάντως, σύμφωνα με την British Medical Journal, όσοι καταναλώνουν καθημερινά κρασί εμφανίζουν σπανιότερα περιστατικά οστεοπόρωσης από εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες της τελευταίας δεκαετίας έδειξαν πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί προστατεύουν από ορισμένες μορφές καρκίνου.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
1.000
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Χαλάνδρι
1.500