Ταραμοσαλάτα: Παραδοσιακή συνταγή για να τους εκπλήξεις όλους!
Φτιάξε τη πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα σε 10 λεπτά! Και αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω έχουμε και συνταγή για ταραμοκεφτέδες!

ταραμοσαλάτα

Φτιάξε τη πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα σε 10 λεπτά! Και αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω έχουμε και συνταγή για ταραμοκεφτέδες!

Τι χρειαζόμαστε:
200 γρ ταραμάς καλός λευκός
350 γρ ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι
2 λεμόνια
1 ποτήρι νερού λάδι
πιπέρι

1)
Βρέχουμε την ψίχα και την στίβουμε καλά.
2)
Βάζουμε στο πολυμίξερ τον ταραμά και το κρεμμύδι.
Βήμα 3 Ρίχνουμε πιπέρι, την ψίχα, και το χτυπάμε.
4)
Προσθέτουμε σιγά σιγά καθώς το χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι.
5)
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί, λάδι, πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας

Συνταγή για ταραμοκεφτέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 γρ.ταραμά άσπρο ή κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
  • 4 – 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στιμμένο
  • άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο λάδι (2 – 3 κ.σ.)
  • φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλέυρι
  • λάδι για τηγάνισμα

1) Μουσκεύουμε τον ταραμά σε λεκανίτσα με νερό για 1/4 της ώρας. Τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σίτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ (το νερό το πετάμε)

2) Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το ψωμί, άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο το πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα

3) Αν βγει αραιό ρίχνουμε λίγη φρυγανιά 1 – 2 κουταλιές

4) Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε κι απ’τις δυο πλευρές. Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς. Καλή όρεξη!

Πηγή 

Η ταραμοσαλάτα είναι μεζές με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών) κλπ.

H λέξη ταραμάς είναι τουρκικής προέλευσης και βγαίνει από τη λέξη tarama που σημαίνει αυγά ψαριών, πρόκειται για αυγά ψαριών, συνηθέστερα του κυπρίνου, του μπακαλιάρου ή κάποιου άλλου είδους ψαριού.
Η καλύτερη ποιότητα ταραμά είναι αναμφισβήτητα, ο λεγόμενος λευκός αν και στην πραγματικότητα το χρώμα του είναι ελαφρώς γκριζόλευκο. Ο λευκός ταραμάς είναι “καθαρός” δηλαδή περιέχει 100% αυγά ψαριών και για αυτό είναι ακριβός, αλλά φτιάχνει την νοστιμότερη ταραμοσαλάτα και επειδή χρησιμοποιούμε λίγη ποσότητα αξίζει να την παρασκευάσουμε με λευκό ταραμά. Η διαφορά στο βάθος της γεύσης είναι καθοριστική.
Φυσικά υπάρχουν διάφορες ποιότητες με υποδεέστερη, αλλά επίσης νόστιμη, τον ροζ ταραμά, ο οποίος περιέχει χρώμα και άλλες προσμίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;