Ποιο είναι το μεγαλύτερο mood killer για τους άνδρες; Οι επιστήμονες απαντούν!
Ποια δραστηριότητα "σκοτώνει" την άνδρικη ερωτική διάθεση;

 636103749806195293748397027_bed

Ποια δραστηριότητα “σκοτώνει” την άνδρικη ερωτική διάθεση;

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, αυτό που ρίχνει κατακόρυφα την ανδρική ερωτική διάθεση είναι…η έντονη σωματική άσκηση!

Και όμως, μπορεί οι άνδρες να αρέσουν μυώδεις και γυμνασμένοι, όμως οι σφιχτοί μύες ασκούν αρνητική επιρροή στην ερωτική επιθυμία ενός άνδρα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι άντρες που κάνουν υψηλής έντασης γυμναστική έχουν συχνά πιο πεσμένη λίμπιντο σε σύγκριση με όσους ασκούνται πιο χαλαρά .

Σύμφωνα με τους New York Times, συγκεκριμένη μελέτη είναι μια από τις πρώτες που ερευνούν την σχέση μεταξύ σεξουαλικότητας και σωματικής άσκησης στο ανδρικό φύλο, καθώς οι περισσότερες μελέτες σχετικά με την επίδραση της γυμναστικής στη σεξουαλική ζωή αφορούσαν γυναίκες.

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν έδειξαν πως η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, πράγμα που αυξάνει την ερωτική επιθυμία και βελτιώνει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, ΌΜΩΣ, άλλες μελέτες έδειξαν πως η έντονη γυμναστική ρίχνει τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μελέτες αυτές αναφέρονταν μόνο στις ορμονικές μεταβολές που σχετίζονται με τη γυμναστική, οι οποίες είναι εύκολο να μετρηθούν, και όχι στα σεξουαλικά συναισθήματα.

478bdefed460b48d309bd6d508602df3

Κατά την διάρκεια της νέας μελέτης, λοιπόν, οι ερευνητές αποφάσισαν να παρακολουθήσουν κατά πόσο η σωματική άσκηση επηρεάζει την όρεξη που έχει ένας άδνρας για σεξ, με βάση το πόσο έντονη είναι και το πόση ώρα διαρκεί.

Στην αρχή, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα ερωτηματολόγιο που περιείχε, για παράδειγμα, ερωτήσεις για το πόσο συχνά σκέφτεται κανείς το σεξ ή πόσο συχνά κάνει σεξ.

Το δεύτερο ερωτηματολόγιο ήταν πιο λεπτομερές και αφορούσε τις συνήθειες που έχουν μετά την άσκηση, το πόσο συχνά και πόσο έντονα γυμνάζονταν σε εβδομαδιαία βάση, κτλ.

Το τρίτο ερωτηματολόγιο περιελάμβανε γενικές ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας και το ατομικό ιστορικό.

Έπειτα, οι ερευνητές μεταφέρθηκαν σε αθλητικούς συλλόγους (δρομείς, ποδηλάτες κ.λπ.), γυμναστικές ακαδημίες και αθλητικά έντυπα όπου και αναζήτησαν εθελοντές να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια, τα οποία ήταν διαθέσιμα διαδικτυακά.

Στα ερωτηματολόγια απάντησαν 1.000 ενήλικες άντρες. Οι περισσότεροι από αυτούς γυμνάζονταν για χρόνια.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε κατηγορίες ανάλογα με την διάρκεια και την ένταση της άσκησης τους. Ακόμη, τους χώρισαν σε κατηγορίες και με βάση τις απαντήεσις που έδωσαν για την σεξουαλική τους ζωή και, τέλος, συνέκριναν την άσκηση με την σεξουαλική τους ζωή.

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά προφανές. Οι άνδρες που έκαναν πιο ελαφριά γυμνσατική είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να δηλώσουν έντονη σεξουαλική επιθυμία σε σχέση με όσους ασκούνταν έντονα.

Έτσι, η έντονη άσκηση «συσχετίστηκε με χαμηλότερη λίμπιντο» δήλωσε ο Άντονι Χάκνι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.

Μπορεί η μελέτη να μην εξέτασε γιατί η έντονη γυμναστική συνδέεται με την πεσμένη λίμπιντο, ο Χάκνι εκτιμά πως τόσο η σωματική κόπωση όσο και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν να κάνουν με αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;