Centaurus Racing Team: Mια formula για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας για formula φανταζόμαστε κάποιο γρήγορο αυτοκίνητο, ίσως μια Ferrari να τρέχει στους γνωστούς αγώνες της F1.

unnamed (6)

Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας για formula φανταζόμαστε κάποιο γρήγορο αυτοκίνητο, ίσως μια Ferrari να τρέχει στους γνωστούς αγώνες της F1.

Για τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα για την Centaurus Racing Team ο όρος αυτός αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω, ίσως να αποτελεί μάλιστα και μια αξία. Μια αξία που εξελίχθηκε στο χρόνο, ενώ αφετηρία της αποτέλεσε μία ιδέα μιας παρέας 6 φοιτητών, όπου αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Έτσι γεννήθηκε και το 2009 η Centaurus Racing Team. Μία ομάδα προπτυχιακών φοιτητών που όλο και αναπτύσσεται και στόχο έχει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό το Formula Student.

unnamed (7)

Διακρίσεις
H Centaurus Racing Team με έδρα τη πόλη του Βόλου έχει καταφέρει να αναδειχθεί αρκετές φορές, ενώ ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Σημαντικές στιγμές και διακρίσεις τη διέπουν κάθε χρόνο στο διαγωνισμό , όπως:
• Η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Varano της Ιταλίας το 2011, όπου ήταν και η πρώτη φορά που συμμετείχε παρουσιάζοντας μόνο τα σχέδια του μονοθέσιου
• Το 2012 στο Silverstone κατέλαβε τη 3η θέση στο Design Event
• Το 2013 συμμετείχε με πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο στη πίστα Varano de Melegari, έχοντας τη 1η θέση στο Business Presentation
• To 2014 πήρε τη 10η θέση στο αγώνισμα του Skid Pad στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας
• Ενώ το 2015 συμμετείχε για πρώτη φορά στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό της Γερμανίας, όπου πήρε εξίσου υψηλές θέσεις τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στο αγώνισμα του Skip Pad
• Τη περσινή χρονιά η ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος για μία ακόμη φορά στο διαγωνισμό της Γερμανίας με το μονοθέσιο Thireus, ενώ παράλληλα κατέκτησε την 10η θέση στη γενική κατάταξη στο Gyor της Ουγγαρίας

Για τη φετινή σεζόν η ομάδα έχει θέσει τον πήχη πολύ υψηλά. ‘Eχει καταφέρει ήδη να περάσει τα Registration Test των διαγωνισμών FSCzech, FSEast και FSItaly. Παράλληλα, μέσω ενός σημαντικού εγγράφου του BLC έγινε δεκτή και στο διαγωνισμό της Αγγλίας στο Silverstone. Ωστόσο, ο ανερχόμενος διαγωνισμός της Τσεχίας κέρδισε τη προσοχή και το ενδιαφέρον της ομάδας, ο οποίος είναι πολλά υποσχόμενος κα υψηλών προδιαγραφών .Μάλιστα στο Registration Test γα τον FSCzech η ομάδα αναδείχθηκε 4η στην παγκόσμια κατάταξη με τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα σε άλλες ομάδες.
Την περίοδο αυτή η ομάδα λειτουργεί υπό πυρετώδεις ρυθμούς για τον διαγωνισμό που βρίσκεται καθ’ οδον. Το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί είναι ο Thireus R, μια εξελιγμένη εκδοχή του Thireus και υπόσχεται για μία υψηλή θέση στο βάθρο αντάξια των δυνατοτήτων του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;