Εντοπίστηκε χαμένη ταινία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ από το 1955! (βίντεο)
Μια ταινία μικρού μήκους, που πολλοί νόμιζαν πως είχε χαθεί μια και καλή, κάνει τον γύρω του διαδικτύου σε μορφή βίντεο στο Youtube!

Μια ταινία μικρού μήκους, που πολλοί νόμιζαν πως είχε χαθεί μια και καλή, κάνει τον γύρω του διαδικτύου σε μορφή βίντεο στο Youtube!

Η συγκεκριμένη ταινία είχε γυριστεί αρκετό καιρό πριν ο Γκοντάρ γυρίσει τις διάσημες ταινίες του «Με κομμένη την Ανάσα» και «Περιφρόνηση» και έχει τίτλο «Une femme coquette» (“Μια κοκέτα γυναίκα”).

Το «Une femme coquette» γυρίστηκε το 1955 στην Γενεύη και έχει ως βάση του το «Le Signe» του Γκυ ντε Μωπασσάν., όμως, δεν μεταφέρθηκε ποτέ στους κινηματογράφους.

Σε αυτό το φιλμ ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ υπογράφει ως Hans Lucas, ένα ψεύτικο όνομα που χρησιμοποιούσε στις μέρες του ως κριτικός κινηματογράφου και πρωταγωνιστούν η Maria Lysandre και ο Roland Tolmatchoff.

Η υπόθεση της ταινίες αφορά μια νεαρή γυναίκα που, μέσα από μια επιστολή στην φίλη της, διηγείται τις πιο ιδιωτικές σκέψεις της. Η γυναίκα λέει στην φίλη της πως καθώς γυρνούσε σπίτι της με τα πόδια, αναστατώθηκε βλέποντας μια πόρνη στο παράθυρο να προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες.

Jean-Luc_Godard_at_Berkeley,_1968_(1)

Στην συνέχεια της επιστολής της γράφει πως η συγκεκριμένη εικόνα της προκάλεσε ένα μείγμα συναισθημάτων, από θαυμασμό και σεβασμό μέχρι περιφρόνηση, για την συγκεκριμένη γυναίκα.

Στην ταινία μικρού μήκους κάνει μια εμφάνιση και ο ίδιος ο σκηνοθέτης φορώντας αδιάβροχο όπου και στέκεται γοητευμένος μπροστά στην πόρνη που του κάνει νεύμα από το παράθυρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;