Πώς η διατροφή αποτελεί κριτήριο στην επιλογή συντρόφου! (Έρευνα)
Ορισμένοι άνθρωποι εκπέμπουν κάτι παραπάνω από τους άλλους στα μάτια του άλλου φύλου!

fbe37fc35b1164a10bdd5552124e8b87

Ορισμένοι άνθρωποι εκπέμπουν κάτι παραπάνω από τους άλλους στα μάτια του άλλου φύλου!

Σύμφωνε με νέα επιστημονική μελέτη, ο κόσμος ελκύευται από τα άτομα που δείχνουν υγιή. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς όντως τόσο υγιής, αρκεί να φαίνεται έτσι.

Συγκεκριμένα, το δέρμα σε αποχρώσεις του κιτρινοκόκκινου γίνεται αντιληπτό ως πιο ελκυστικό όταν πρόκειται για άνδρες καυκάσιας καταγωγής, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα δείγμα υγείας.

Η απόχρωση που έχει το δέρμα ενός ανθρώπου επηρεάζεται από τα καροτενοειδή, τις φυτικές χρωστικές κίτρινου και κόκκινου χρώματος, που δίνουν την απόχρωση που έχει το κάθε φρούτο και λαχανικό.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έδειξαν πως διάφορα είδη, όπως τα ψάρια, τα πτηνά και τα θηλυκά ερπετά, έλκονται περισσότερο από τα αρσενικά που έχουν πιο έντονα χρώματα.

4c7ec12e684869613550f72c01a658d4

Έτσι, οι ερευνητές συμπέραναν πως οι αποχρώσεις που επηρεάζονται από τα καροτενοειδή είναι σημάδι υγείας.

Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι έλκονται από άτομα που φαίνονται υγιή καθώς θεωρούνται κατάλληλα για αναπαραγωγή. Επιπλέον, όσοι δείχνουν υγιείς έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, καλύτερη γονιμότητα και γονίδια που εξασφαλίζουν την υγεία των απογόνων τους.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας είχε ως ζητούμενο την έυρεση τυχόν συσχετισμού μεταξύ πραγματικής υγείας και “ένδειξης” υγείας λόγω κατανάλωσης καροτενοειδών.

Το δείγμα των εθελοντών αποτελούνταν από 43 ετεροφυλόφιλους άνδρες καυκάσιας καταγωγής, κατά μέσο όρο 21 ετών ενώ ταυτόχρονα συγκροτήθηκε μια ομάδα ελέγχου από επιπλέον 20 άνδρες.

Στην αρχή, ελήφθησαν φωτογραφίες των συμμετεχόντων ώστε να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν αλλαγές στην απόχρωση του δέρματος. Οι άνδρες πέρασαν έλεγχο υγείας, όπου πραγματοποιήθηκαν πάνω τους εξετάσεις πάνω στα επίπεδα του οξειδωτικού τους στρες, την ποιότητα της ανοσοποιητικής τους λειτουργίας και του σπέρματος τους.

Έπειτα, οι άνδρες πήραν για 12 εβδομάδες συμπλήρωμα β-καροτένης ή εικονικό σκεύασμα και στο τέλος της περιόδου αυτής, υποβλήθηκαν σε νέο έλεγχο υγείας και φωτογραφήθηκαν.

Στην συνέχεια, επιλέχθηκαν εξήντα έξι γυναίκες, καυκάσιας καταγωγής, κατά μέσο όρο 33 ετών για να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των ανδρών στις φωτογραφίες, πριν και μετά το συμπλήρωμα διατροφής.

Το αποτέλεσμα; Το συμπλήρωμα β-καροτένης άλλαξε την απόχρωση του δέρματος αλλά όχι τη φωτεινότητα. Τα πρόσωπα των ανδρών μετά τη χρήση του συμπληρώματος είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να θεωρηθούν ως ελκυστικά, και πιο υγιή, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Βέβαια, το συμπλήρωμα διατροφής αύξησε την ελκυστικότητα των ανδρών κάνοντας τους να δείχνουν πιο υγιείς, στην πραγματικότητα δεν επηρέασε σημαντικά την υγεία τους.

Συμπέρασμα; Τα καροτενοειδή μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση των ανθρώπων, όπως ακριβώς γίνεται και στα ζώα.

Οι έρευνες δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Behavioral Ecology.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;