Τι είναι ο σεξουαλικός ναρκισσισμός & πώς μπορείς να τον εντοπίσεις! (Έρευνα)
Πρόκειται για μια υποκατηγορία του ναρκισσισμού, η οποία χαρακτηρίζεται από τον ανταγωνισμό στις σεξουαλικές επιδόσεις!

σεξουαλικός ναρκισσισμός

Πρόκειται για μια υποκατηγορία του ναρκισσισμού, η οποία χαρακτηρίζεται από τον ανταγωνισμό στις σεξουαλικές επιδόσεις!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, το άτομο που “πάσχει” από σεξουαλικό ναρκισσισμό τείνει να εκμεταλλέυεται τους γύρω του, να έχει έλλειψη ενσυναίσθησης ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει μεγαλομανία και έντονη ανάγκη επιβεβαίωσεις στο σεξουαλικό κομμάτι.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου πάνω στο θέμα αναφέριε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που “θα πληρώσει για το φαγητό περιμένοντας σεξουαλικά ανταλλάγματα”.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως ο σεξουαλικός ναρκισσιστής τείνει να βασίζει την ευτυχία της σχέσης του στις σεξουαλικές επιδόσεις των γύρω του.

Κατά την διάρκεια της έρευνας φάνηκε πως όλοι οι συμμετέχοντες ήταν περίεργοι να μάθουν τις συμβαίνει στις κρεβατοκάμαρες των άλλων, όμως, οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές έδειξαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες.

«Τα άτομα που χαρακτηρίζονται έντονα από σεξουαλικό ναρκισσισμό έχουν την τάση να κάνουν συγκρίσεις σεξουαλικού τύπου» λέει η ερευνήτρια Λίσα Ντέι. «Όταν η σύγκριση αφορά άτομα με καλύτερες επιδόσεις από τους ίδιους, τότε ενοχλούνται έντονα».\

2d7966e4b3f993e8743edc737410de5c

Η διαπίστωση αυτή έγινε έπειτα από τρια διαδοχικά πειράματα.

Το πρώτο έδειξε πως οι σεξουαλικοί ναρκισσιτστές δεν συγκρίνουν απλά τις επαφές τους με των άλλων αλλά δείχνουν να προτιμούν να τις συγκρίνουν με όσους θεωρούν πως είναι λιγότερο “καλοί”. Οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτό τονώνει τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και αυξάνει την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους.

Στο δεύτερο πείραμα, όπου χρησιμοποιήθηκε διαφορετικό δείγμα εθελοντών, φάνηκε πως οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένοι από την σχέση τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με την διαπίστωση πως κάποιο άλλο ζευγάρι κάνει περισσότερο σεξ από εκείνους.

Στο τρίτο και τελευταίο πείραμα, στο οποίο συμμετείχαν 665 άτομα, φάνηκε πως οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές απογοητεύονται από τη σεξουαλική τους ζωή όταν μαθαίνουν ότι υπάρχουν ζευγάρια που απολαμβάνουν το σεξ συχνότερα σε σύγκριση με αυτούς.

Το συμπέρασμα είναι πως ο σεξουαλικός ναρκισσισμός είναι μια παράμετρος που επηρεάζει έντονα την ικανοποίηση του εκάστοτε ναρκισσιστή με την σχέση του αλλά και την σεξουαλική του ζωή. Οι ερευνητές ελπίζουν η μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology Bulletin, θα είναι αφορμή για περαιτέρω ανάλυση του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;