Απ' ότι φαίνεται υπάρχει μια ακόμη ήπειρος! Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες;
Να ρωτήσουμε εάν γνωρίζετε ποιες είναι οι υπόλοιπες;

lord-of-the-rings-frodo-shocked-main

Επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν μια ακόμη ήπειρο και ζητούν να αναγνωριστεί.

Η Νέα Ζηλανδία αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης βυθισμένης ηπείρου, η οποία θα έπρεπε να αναγνωρισθεί σαν μια ξεχωριστή όγδοη ήπειρος -ή έβδομη ανάλογα με τους διαφορετικούς ορισμούς για τις ηπείρους- με το όνομα Ζηλανδία (Zealandia), όπως υποστηρίζουν ορισμένοι νεοζηλανδοί και αυστραλοί επιστήμονες.

ύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, εν πολλοίς (σε ποσοστό 94%) κάτω από τα κύματα του νοτιοδυτικού Ειρηνικού Ωκεανού υπάρχει μια ενιαία ανεξάρτητη ήπειρος με έκταση περίπου πέντε εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (δηλαδή περίπου τα δύο τρίτα της Αυστραλίας που έχει έκταση 7,7 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων), η οποία συμπεριλαμβάνει τη Νέα Ζηλανδία και τη Νέα Καληδονία.

Δορυφορικοί χάρτες που βασίζονται στη μέτρηση του βαρυτικού πεδίου της Γης, καθώς και αναλύσεις γεωλογικών δειγμάτων από το βυθό, δείχνουν ότι η Ζηλανδία δεν έχει σπάσει σε κομμάτια, αλλά παραμένει ανέπαφη και ενιαία κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Από γεωγραφική άποψη υπάρχουν επτά ήπειροι: Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ωκεανία (Αυστραλία) και Ανταρκτική. Αλλά οι ήπειροι είναι έξι, αν Ευρώπη και Ασία θεωρηθούν ως Ευρασία. Σε κάθε περίπτωση, είτε η όγδοη είτε η έβδομη ήπειρος, η Ζηλανδία -αν τελικά δικαιωθεί- θα είναι η μικρότερη της παρέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
0 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
0 - 0
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;