ΟΑΕΔ: Σας καθυστέρησε να μπει το επίδομα - Τι πρέπει να κάνετε!

ΟΑΕΔ

Διαβάστε την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος

ΟΑΕΔ: Νέο 12μηνο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους

Θέμα: Καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων

Από τις 8 Δεκέμβρη του 2016, επιχειρησιακά σωματεία του Τουρισμού από τη Ρόδο καταγγέλλουν καθυστερήσεις στο επίδομα ανεργίας των εποχιακών.
Στις 20 Δεκέμβρη τα σωματεία επανήλθαν και διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές όπως την Κω, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.
Έκτοτε έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις στην υφυπουργό κ. Αντωνοπούλου, στην Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων του Τουρισμού στο Υπουργείο Εργασίας στις 25 Γενάρη. Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων ότι το πρόβλημα θα λυθεί, μέχρι σήμερα δε λύθηκε.

Τα όποια επιμέρους τεχνικά προβλήματα και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ φαίνεται να αξιοποιούνται ως δικαιολογία από την Κυβέρνηση που έχει κάνει στάση πληρωμών στους ανέργους, ενώ ο ΕΦΚΑ δεν αποδίδει όπως υποχρεούται τις εισφορές των εργαζομένων.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει χιλιάδες εποχιακούς ανέργους σε όλη την χώρα σε απόγνωση, καθώς πολλοί ακόμη και τρεις μήνες μετά την απόλυσή τους δεν έχουν λάβει ούτε μια φορά επίδομα ανεργίας. Πόσο μάλλον που σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για αμειβόμενους με τον κατώτερο μισθό, ή για εργαζόμενους που τους καθυστερούνται τα δεδουλευμένα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να καταβληθούν τα επιδόματα των ανέργων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;