Βόρεια vs Δυτικά προάστια: Τι αποζητούν οι γυναίκες της εποχής σε μια σχέση;
Άγιος Βαλεντίνος και ο ρομαντισμός πάει περίπατο σύμφωνα με την νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου!

love-888343_960_720
Άγιος Βαλεντίνος και ο ρομαντισμός πάει περίπατο σύμφωνα με την νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου!

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν τις φαντασιώσεις μας περί ρομαντισμου ενώ δείχνουν πως οι προτεραιότητες του κόσμου έχουν στραφεί προς τον ρεαλισμό.

Ο έρωτας δυστυχώς δεν έχει ξεφύγει από τις επιπτώσεις της κρίσης, καθώς, όπως έδειξε η έρευνα, πλέον οι γυναίκες αποζητούν περισσότερο την ασφάλεια σε μια σχέση παρά τον ρομαντισμό.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες που κατοικούν στα δυτικά προάστια της Αθήνας κι έχουν χαμηλά εισοδήματα έχουν ως ιδανικά πρότυπα του «άλλου τους μισού», την ασφάλεια και την πίστη, θεωρώντας πως η ερωτική ζωή δεν είναι σημαντικό κριτήριο.

Αντιθέτως, οι γυναίκες με υψηλά εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ είχαν ως βασικό κριτήριο την καλή ερωτική ζωή, επιβεβαιώνοντας την φράση «ο έρωτας, για να ανθίσει, θέλει γεμάτο στομάχι και μεταξωτά σεντόνια», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

relationship-2005175_960_720

Η έρευνα έγινε σε τρεις φάσεις. Κατά την διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016 πάρθηκε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 ως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης, με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ, κατοίκων βορείων και δυτικών προαστίων της Αθήνας.

Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων, με εισόδημα μέχρι και 1.000 ευρώ δήλωσαν σε ποσοστό μόλις λίγο πάνω από 20% ότι τις ενδιαφέρει η καλή σεξουαλική ζωή σε μια σχέση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις πιο εύπορες γυναίκες ξεπερνά το 50%.

Όσον αφορά την ασφάλεια που θα τους προσφέρει το άλλο τους μισό το ποσοστό ανήλθε στο 30% ενώ η οικονομική του κατάσταση και το κοινωνικό του περιβάλλον πήραν 20% και 30% αντίστοιχα. Σε αυτούς τους δείκτες οι γυναίκες των δυτικών και εκείνες των βορείων προαστίων δεν παρουσιάζουν τρομερές διαφορές.

Ακόμη και οι γυναίκες των βορείων προαστίων που έχουν μια οικονομική άνεση επηρεάζονται από την ανασφάλεια για το μέλλον έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια σε οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να θέλουν ο σύντροφός τους να τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς. Ο έρωτας και οι ρομαντισμοί έρχονται μετά.

«Στη κρίση, όμως, τα κριτήρια άλλαξαν άρδην, τουλάχιστον για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ το μήνα. Η γνωστή αρχαία ρήση, πως “ο έρωτας περνά από το στομάχι”, έρχεται να διαψεύσει την εξιδανικευμένη εικόνα, όπου ο έρως, τυφλός, διάλεγε τα θύματά του χωρίς να κοιτά το πορτοφόλι, αφού στο δείγμα της νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οι γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα επέλεξαν την οικονομική ασφάλεια και όχι τους γυμνασμένους κοιλιακούς», αναφέρει ο κ. Κωσταντινίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;