Βαλεντίνος με το τηλέφωνο....
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή το ίδιο πράγμα...Δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο, εσώρουχα για τον Άγιο Βαλεντίνο, ρομαντικά 3ήμερα για τον Άγιο Βαλεντίνο, ακόμα πιο ρομαντικά δείπνα για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Valentinesdaytree

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή το ίδιο πράγμα…Δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο, εσώρουχα για τον Άγιο Βαλεντίνο, ρομαντικά 3ήμερα για τον Άγιο Βαλεντίνο, ακόμα πιο ρομαντικά δείπνα για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Προσπεράστε λίγο την οποιαδήποτε άρνηση έχετε για τη συγκεκριμένη γιορτή. Εμένα μου περνά απλά αδιάφορη, δεν έχει κάποια σημασία πέρα από το ότι βγαίνουν στην επιφάνεια πάλι αυτά τα σοκολατάκια lacta καρδούλες με τη φράουλα μέσα! Προσπερνάμε λοιπόν τις προσωπικές μας απόψεις και την επόμενη φορά που θα βγούμε έξω και θα πάμε να φάμε κάπου, κοιτάμε λίγο στα γύρω τραπέζια…Εκεί θα καταλάβετε πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε διάφορα πράγματα όπως τι τελικά σημαίνει έρωτας, τι σημαίνει περνάω καλά με τον άνθρωπό μου, τι περιμένω να πάρω από μία σχέση.

Αν το παρατηρήσει αυτό κάποιος είναι σοκαριστικό. Εγώ το έκανα την προηγούμενη βδομάδα, σε ένα ιδιαίτερα καλό εστιατόριο που έτυχε και γύρω μας ήταν πολλά ζευγάρια. Ενώ εμείς γελούσαμε και περνούσαμε καλά (κυριολεκτικά) ένα ζευγάρι δίπλα μας έβγαζε φωτογραφίες τα φαγητά του και τα ανέβαζε στα social media ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ένα άλλο έπαιζε ο καθένας στο δικό του κινητό καθόλη τη διάρκεια του φαγητού και τα άφησαν μόνο 5 λεπτά πριν το τέλος, και όταν ήρθαν άλλοι δίπλα μας, έκαναν και αυτοί το ίδιο. Εκτός του ότι με τσάντισε όλο αυτό το θέμα με τα social media και τις κωλο-φωτογραφίες (που πλέον ξέρουμε μέχρι και πότε κατουράει ο άλλος), στενοχωρήθηκα που ζευγάρια-μπορεί να ήταν και απλοί φίλοι- δεν έχουν τίποτα πλέον να πουν ο ένας στον άλλον, δεν μπορούν να αντέξουν να περάσουν 2 ώρες μόνοι τους και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.

Το θέμα με την εξάρτηση από το κινητό και γενικά τα κοινωνικά μέσα το έχω ξαναπιάσει, είναι κάτι που με προβληματίζει, εκνευρίζει και στενοχωρεί σε ίσες δόσεις. Αλλά το θέμα των σχέσεων, χωρίς να είμαι και ειδικός, είναι κάτι καινούριο που ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα.

Δηλαδή, σκεφτείτε, παίζεις σε 100 διαγωνισμούς να κερδίσεις ένα ρομαντικό δείπνο και πας και το περνάς έτσι…Ακραίο σενάριο αλλά όχι απίθανο και αυτό είναι το δυσάρεστο. Τι περιμένουμε από μια σχέση πλέον; Να μας κάνει απλά like στη φωτογραφία που ανεβάσαμε ενώ θα έπρεπε να μιλάμε μεταξύ μας για το πώς περάσαμε τη μέρα μας; Ή απλά η σχέση τελειώνει στο σεξ χωρίς να υπάρχει άλλη σύνδεση; Και αν είναι έτσι τα πράγματα τώρα, τι σημαίνει αυτό για τις μελλοντικές οικογένειες; Γιατί αν είσαι έτσι όταν είσαι νέος, «χωρίς υποχρεώσεις», τι θα κάνεις όταν αποκτήσεις οικογένεια, έξοδα, κούραση κλπ; Πόση αποξένωση πια;

Αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος ψυχολόγος, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε αν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για όλο αυτό ή αν απλά έχουμε γίνει τόσο ψώνια που μας ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός μας και η εικόνα μας και θέλουμε μόνο να ικανοποιούμε γρήγορα τις όποιες ανάγκες έχουμε χωρίς να δίνουμε τίποτα από εμάς.
Ελπίζω πάντως, όπως σε όλα, να γυρίσει και εδώ ο τροχός και να τουμπάρουμε πάλι σε καλύτερες εποχές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;