Λίνα Μεδίνα: Η απίστευτη ιστορία του κοριτσιού που γέννησε στα 5 του!
Η Λίνα Μεδίνα έγινε μητέρα σε ηλικία 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών, διεκδικώντας τον τίτλο της νεαρότερης μητέρας που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά!

Lina Medina, the youngest confirmed mother in medical history, 1939 2

Η Λίνα Μεδίνα έγινε μητέρα σε ηλικία 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών, διεκδικώντας τον τίτλο της νεαρότερης μητέρας που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά!

Η ιστορία ξεκινάει από την “περίεργη” σωματική ανάπτυξη της Λίνας. Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή η κοιλιά της “κατά έναν περίεργο τρόπο” είχε φουσκώσει υπερβολικά.

Όλοι νόμιζαν, αρχίκά, πως πρόκειται για όγκο, όμως στη συνέχεια, μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως η μικρή Λίνα διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Lina_Medina

Ο Δρ. Gerardo Lozada μετέφερε τη Λίνα στη Λίμα, πριν την υποβάλλει σε εγχείρηση, με σκοπό να διαπιστωθεί και από άλλους συναδέλφους του αν όντως ήταν έγκυος.

Ενάμιση μήνα μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η Λίνα όντως γέννησε ένα υγιές αγόρι με καισαρική τομή, λόγω του γεγονότος ότι η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά, εξ αιτίας του νεαρού της ηλικίας της.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Edmundo Escomel, ο οποίος δημοσίευσε με άρθρο του λεπτομερώς την υπόθεση της Λίνα στο επιστημονικό περιοδικό “La Presse Medicale”, η μικρή είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.

lind-medina-five-year-old-mother1

Το νεογέννητο γεννήθηκε έχοντας βάρος 2 κιλά και 700 γραμάρια και βαπτίσθηκε Gerardo, λαμβάνοντας το όνομα του μαιευτήρα γιατρού.

Ο Gerardo μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του.

Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, ο Gerardo πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών.

Τα στοιχεία έδειξαν πως εγκυμοσύνη της Λίνα προέκυψε με τον συνηθισμένο τρόπο, όμως η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ στην ζωή της τον πατέρα του παιδιού της, ούτε πώς έμεινε έγκυος.

Ο πατέρας της συνελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η Λίνα παντρεύτηκε αργότερα τον Ραούλ Χουράδο, με τον οποίο απέκτησε το δεύτερο γιο της το 1972, 33 χρόνια μετά την πρώτη της γέννα.

Lina-Today

Κατά την ενηλικίωσή της, η Λίνα εργαζόταν ως γραμματέας στην κλινική του μαιευτήρα της, Δρ. Gerardo Lozada. Ο Lozada τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ ανέλαβε και τις σπουδές του πρωτότοκου γιου της.

Παρ’ ότι κάποιοι έκαναν λόγο για απάτη, πολλοί γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι θεράποντες ιατροί της.

Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη. Παρ’ όλα αυτά, η εγκυμοσύνη και η γέννα σε μία τόσο μικρή ηλικία θεωρείται ακόμα πιο σπάνια.

Η Λίνα πέθανε στο Περού, στις 8 Νοεμβρίου 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;