Οι μελετητές κατέληξαν: Ο κ. Ντάρσι από το Περηφάνια και Προκατάληψη ήταν άσχημος!
Ένας από τους πιο ρωμαλέους και ρομαντικούς ήρωες της λογοτεχνίας, ο κ. Ντάρτσι από το "Περηφάνια και Προκατάληψη" της Τζέιν Όστεν, θα ήταν αρκετά πιο διαφορετικός από το πώς είναι στις ταινίες!

Pride-and-Prejudice-pride-and-prejudice-23207104-1920-1080

Ένας από τους πιο ρωμαλέους και ρομαντικούς ήρωες της λογοτεχνίας, ο κ. Ντάρτσι από το “Περηφάνια και Προκατάληψη” της Τζέιν Όστεν, θα ήταν αρκετά πιο διαφορετικός από το πώς είναι στις ταινίες!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η σύγχρονη ιδέα αρρενωπότητας διαφέρει αρκετά με εκείνη που είχαν την εποχή που η Τζέιν Όστεν έγραψε το περίφημο αυτό έργο της.

Αν και στην μεγάλη οθόνη ο πρωταγωνιστής ήταν ένα κουκλί (βλέπε Κόλιν Φιρθ, Λόρενς Ολιβιέ, κτλ), η Όστεν, με βάση τις συνθήκες της εποχής της, θα είχε στον νου της έναν εντελώς διαφορετικό άνδρα.

Σύμφωνα με ακαδημαϊκούς που κλήθηκαν να περιγράψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ιστορική ακρίβεια την εμφάνιση του κυρίου Ντάρσι, με αφορμή μια τηλεοπτική σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Drama αφιερωμένη στο έργο της συγγραφέως, ο άνδρας αυτός θα είχε κυρτούς ώμους, λευκά μαλλιά, χλωμή επιδερμίδα, λεπτό οβάλ πρόσωπο και μικρό στόμα.

fairy-tale-pride-and-prejudice-featured

Ο ιδανικός άνδρας των τελών του 18ου αιώνα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έχουμε εμείς σήμερα για τον κ. Ντάρσι με βάση τις σειρές και ταινίες που έχουμε δει.

Η απεικόνιση της ανδρικής ομορφιάς στα τέλη του 18ου αιώνα μάλλον θα απογοήτευε σήμερα πολλές γυναίκες αφού απέχει πολύ από την εικόνα που έχουν για τον κύριο Ντάρσι, επηρεασμένες από τις πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές του έργου, με πρωταγωνιστές όπως ο Λόρενς Ολίβιε και ο Κόλιν Φερθ.

«Ο χαρακτήρας του Ντάρσι έχει αλλάξει για το σύγχρονο κοινό και έχει εμποτιστεί με μια υπερβολική δόση τεστοστερόνης και παθιασμένου ρομάντζου»,αναφέρει η Αμάντα Βίκερι, καθηγήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary.

«Οι άνδρες είχαν λευκά μαλλιά, στενό σαγόνι και μύες, τα γραμμωμένα πόδια θεωρούνταν πολύ ελκυστικά–μια έντονη αντίθεση με το σμιλεμένο, ελαφρώς λυπημένο πρόσωπο με τα σκούρα μαλλιά του Κόλιν Φερθ, με τον οποίο συνδέουμε σήμερα τον χαρακτήρα του κ.Ντάρσι».

Σοκ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1