Πώς μπορείς να αποφύγεις τους πολλούς καυγάδες σε μια σχέση;
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο αποφυγής των τσακωμών μεταξύ ζευγαριών!

couple-fight

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο αποφυγής των τσακωμών μεταξύ ζευγαριών!

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Journal of Applied Psychology, τα ζευγάρια που δραστηριοποιούνται πολύ μέσα στην μέρα είναι αρκετά απίθανο να τσακωθούν.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα ανακάλυψαν πως το περπάτημα μέσα στην μέρα -ειδικά αν έχει κοιμηθεί κανείς καλά το βράδυ- βοηθάει στην αποβολή του στρες και της έντασης που μας δημιουργείται μέσα στην μέρα. Έτσι δεν ξεσπάμε στο άλλο μας μισό.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 118 άτομα που συγκατοικούσαν, καταγράφοντας το πρόγραμμα ύπνου και σωματικής δραστηριότητάς τους.

Ταυτόχρονα, κάθε μέλος του εκάστοτε σπιτιού συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για να εντοπισθεί εάν τυχόν υπήρξε κάποια ένταση στο σπίτι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι έκαναν καθημερινά τουλάχιστον 10.900 βήματα κατά μέσο όρο τσακώνονταν πιο σπάνια με τους υπόλοιπους ενοίκους του σπιτιού σε σύγκριση με όσους έκαναν μόνο 7.000 ή και λιγότερα βήματα.

fight-couple-2

«Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τυγχάνουν κακής μεταχείρισης στη δουλειά τους είναι πιο πιθανό να μεταφέρουν αυτές τις συμπεριφορές και στο σπίτι» δηλώνει ο Σάνον Τέιλορ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, προσθέτοντας πως «εάν τους έχει μειώσει ή προσβάλει ένας προϊστάμενος είναι πιο πιθανό να εκτονώσουν την αγανάκτησή τους στους ανθρώπους με τους οποίος μοιράζονται το ίδιο σπίτι».

Όπως αναφέρει ο Τέιλορ, ο φαύλος κύκλος κακής συμπεριφοράς προκαλείται από την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει τον εαυτό του λόγω της κούρασης που νιώθει.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι δαπανώντας επιπλέον 587 θερμίδες μέσω της γυμναστικής “εξοστρακίζονται” οι αρνητικές επιπτώσεις της κακομεταχείρισης ώστε να μην διοχετευτεί στους γύρω μας.

Τέτοιες θερμίδες καίει μία ώρα κολύμπι ή ένας περίπατος 90 λεπτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;