Τσικνοπέμπτη 2017: Το κρέας θέλει ειδική μεταχείριση παρακαλώ παρακαλώ για να βγει όσο ζουμερό πρέπει!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις οδηγίες του Αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (AICR) για να έχεις ένα σωστό και ασφαλές ψήσιμο στα κάρβουνα πρέπει να κάνεις τα εξής:
Μαρίναρε το κρέας για τουλάχιστον μία ώρα
Φρόντισε η μαρινάδα να περιέχει άφθονα καρυκεύματα και όξινα συστατικά. Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας αναφέρουν πως το πικάντικο μαρινάρισμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ετεροκυκλικών αμινών σε ποσοστό έως 80%.
Να γυρίζεις συνεχώς το κρέας
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Εργαστήριο Lawrence Livermore της Καλιφόρνια, έτσι μειώνεται κατά 85%ο σχηματισμός των αμινών.
Αφαιρέστε τα ορατά λίπη
Γλιτώνεις τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς που «καρβουνιάζουν» το κρέας.
Ψήσε το κρέας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωτιά
Έτσι, μειώνεις τις πιθανότητες να καεί. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι ποσότητες των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων που καταναλώνεις.
Τι συμβουλεύει η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας για να προστατευθείς από την τροφική δηλητηρίαση. Η FSA συστήνει να προμαγειρεύονται τα κρέατα πριν ψηθούν στα κάρβουνα και παράλληλα υπενθυμίζει:
- Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά και δεν πρέπει να έχει χυμούς.
- Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα.
- Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να πλένεται διότι σκορπίζει μικρόβια.
- Όπως αναφέρει η FSA, αυτές οι μέθοδοι μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση από παθογόνους
- μικροοργανισμούς όπως το καμπυλοβακτήριο, ενώ, ακόμα κι αν το κρέας είναι εξωτερικά κάρβουνο, δεν σημαίνει πως στο εσωτερικό του είναι ψημένο.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού
Εποχιακή Εργασία
04-03-2024
Αγιος Γορδιος