Ο Νονός: 6 ακραία πράγματα που δεν ήξερες για την διάσημη ταινία!
Μιας και το HBO ετοιμάζει αυτήν την περίοδο μια ταινία για τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Νονός", ήρθε η ώρα να μάθεις ορισμένα πράγματα που δεν ήξερες για το συγκεκριμένο αριστούργημα!

0familyphoto

Μιας και το HBO ετοιμάζει αυτήν την περίοδο μια ταινία για τα γυρίσματα της ταινίας “Ο Νονός”, ήρθε η ώρα να μάθεις ορισμένα πράγματα που δεν ήξερες για το συγκεκριμένο αριστούργημα!

Η ταινία γυρίστηκε μόλις το 1972 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο.

Σκηνοθέτης ήταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και πρωταγωνιστές τον Μάρλο Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο.

Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Τον Μάρτιο του 2010 στη σελίδα Internet Movie Database1 έχει βαθμολογηθεί από τους χρήστες της με 9,1, βαθμό με τον οποίο κατέχει την δεύτερη θέση.

Από την ταινία επίσης έχει μείνει η φράση που είχε πει ο Δον «I’m going to make him an offer he can’t refuse» (Θα του κάνω μια προσφορά την οποία δε μπορεί να αρνηθεί), η οποία και ψηφίστηκε ως η δεύτερη πιο αξιομνημόνευτη φράση στην ιστορία του κινηματογράφου.

Αυτά είναι πράγματα που πιθανώς να ήδη ξέρεις. Υπάρχουν, όμως, λεπτομέρειες από τα παρασκήνια που σίγουρα σου έχουν ξεφύγει!

Για να δούμε:

1. Κατά την διάρκεια των πρώτων λεπτών της ταινίας, ο Βίτο φαίνεται να κρατάει μια γάτα. Παραδόξως, η συγκεκριμένη γάτα ήταν αδέσποτη και δεν συμπεριλαμβανόταν στο σενάριο. Ο Κόπολα την βρήκε έξω από το στούντιο στον δρόμο για το γύρισμα και αποφάσισε να την βάλει στην ταινία. Έτσι, μπήκε μέσα και την τοποθέτησε στα χέρια του Μάρλον Μπράντο. Ο Μπράντο ήταν μεγάλος λάτρης των ζώων και των παιδιών, πράγμα που φαίνεται στην ταινία, όμως, η συγκεκριμένη γάτα παραλίγο να χαλάσει όλη την σκηνή καθώς το δυνατό της γουργούρισμα ακουγόταν περισσότερο από τον ίδιο τον ηθοποιό!

godfather cat

2. Ο ηθοποιός Τζον Μάρλει, ο άνδρας που είδε το κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι του κατά την διάρκεια της ταινίας, μάλλον δεν είχε περάσει και τόσο καλά στα γυρίσματα. Κατά την διάρκεια των πολυάριθμων προβών που είχαν γίνει, ξυπνούσε και έβρισκε ένα ψεύτικο κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι μαζί του. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα του γυρίσματος, χωρίς εκείνος να το ξέρει, τοποθετήθηκε ένα αληθινό κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι. Τα ουρλιαχτά του ήταν αληθινά. Πολλές φιλοζωικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

3. Ο Μάρλον Μπράντο ήθελε να κάνει τον Δον Κορλεόνε να μοιάζει με μπουλντογκ, έτσι γέμισε τα μάγουλα του με βαμβάκι για την οντισιόν. Κατά την διάρκεια του γυρίσματος, φορούσε ένα ειδικό μασελάκι φτιαγμένο από οδοντίατρο. Το συγκεκριμένο μασελάκι βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Κινηματογρα΄φου στο Κουινς της Νέας Υόρκης.

4. Γενικότερα, ο Μπράντο σπαταλούσε 5 ώρες την ημέρα στο μεικ απ του για την ταινία μέχρι να τοποθετήσει όλα όσα χρειαζόντουσαν για να μοιάζει το σαγόνι του όπως το βλέπουμε στην ταινία.

godfather

5. Ο Λένι Μοντάνα, ο άνδρας που έπαιξε τον δολοφόνο Λούκα Μπράσι, ήταν επαγγελματίες παλαιστής πριν γίνει ηθοποιός. Μάλιστα, ήταν τόσο αγχωμένος την ημέρα που θα γύριζε την σκηνή που συγχαίρει τον Μάρλον Μπράντο που δεν μπορούσε να πει ούτε μια φορά σωστά τα λόγια του. Ο Κόπολα, επειδή δεν είχε χρόνο να ξαναγυρίσει την σκηνή, έβαλε μια νέα σκηνή στην ταινία όπου δείχνει τον Λούκα Μπράσι να προβάρει τα λόγια του προτού δει τον Νονό, έτσι ώστε να φαίνεται απλά αγχωμένος που μιλά στο αφεντικό.

6. Ακόμη και αν ο Νονός είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ, τα πράγματα δεν κύλησαν ρόδινα. Η ταινία για τη μαφία της Νέας Υόρκης προκάλεσε την οργή της ιταλο-αμερικανικής ένωσης καθώς και πολλών πολιτικών προσωπικοτήτων. Η ομάδα δέχτηκε πιέσεις, απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα και άλλες απόπειρες. Λένε, μάλιστα, πως η ομάδα των παραγωγών χρειάστηκε να διαπραγματευτεί με τους γκάγκστερς ώστε να βρεθεί κάποια άκρη. Ο Κόπολα και ο Mario Puzo αποφάσισαν τελικά να ελαφρύνουν το σενάριο και να αφαιρέσουν τις λέξεις «Μαφία» και «Κόζα Νόστρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;