Όσκαρ 2017 Α' ανδρικού ρόλου - Υποψήφιοι, Φαβορί, Νικητής
Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τον α' ανδρικό ρόλο, ποιοι από αυτούς είναι τα φαβορί και τελικά ποιος το κέρδισε!

όσκαρ 2017

Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τον α’ ανδρικό ρόλο, ποιοι από αυτούς είναι τα φαβορί και τελικά ποιος το κέρδισε!

(το παρόν άρθρο θα ενημερωθεί την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων)

‘Οσκαρ 2017: Andrew Garfield – Silence

A photo posted by Andrew Garfield (@andrew_garfield83) on

O Andrew Garfield γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1983 είναι Αμερικανός/Άγγλος ηθοποιός. Οι πρώτοι ρόλοι του περιλαμβάνουν τις ταινίες Λέοντες αντί Αμνών (Lions for Lambs, 2007), Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009) και Boy A (2007).

έΓΙΝΕ ευρύτερα γνωστός και έλαβε καλλιτεχνική αναγνώριση όταν υποδύθηκε τον Εντουάρντο Σάβεριν στην ταινία The Social Network το 2010, για την οποία έλαβε δύο υποψηφιότητες για BAFTA και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα β’ ανδρικού ρόλου. Το 2012 ενσάρκωσε τον Σπάιντερμαν στην ταινία The Amazing Spider-Man, η οποία φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα αυτόνομο κεφάλαιο στη σειρά ταινιών ακολουθώντας την ιστορία από την αρχή. Ο ίδιος επανέλαβε τον ρόλο του στην ταινία The Amazing Spider-Man 2. Επίσης, έχει παίξει στο θέατρο καθώς και σε άλλες ταινίες, όπως στην ταινία 99 Homes.

Είναι υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία του Σκορτσέζε ‘Silence” και είναι μάλλον το φαβορί, εφόσον η ερμηνεία του και ο τρόπος που δόθηκε στο έπος αυτό, ενθουσίασε τους πάντες.

Όσκαρ 2017: Ryan Gosling – La La Land

Ο Ryan Gosling γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1980 είναι Καναδός ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες αλλά η αναγνωρισιμότητα ήρθε τo 2004 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Το Ημερολόγιο (The Notebook). Δύο χρόνια αργότερα έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία Half Nelson. To 2007 κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία Ο Λαρς και η Κούκλα του (Lars and the Real Girl) ενώ το 2010 έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία Blue Valentine. To 2011 πρωταγωνίστησε στις ταινίες Crazy, Stupid, Love. και Aι Ειδοί του Μαρτίου (The Ides of March) λαμβάνοντας διπλή υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες του 2011. Το 2017 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία του στο La La Land.

Είναι υποψήφιος για τον πρωταγονιστικό ρόλο στο μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ με τις 14 υποψηφιότητες και μάλλον είναι το δεύτερο μεγάλο φαβορί, αφού κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα που κατά κάποιο τρόπο “προμηνύει” τον νικητή και του Όσκαρ.

Oscars 2017: Denzel Washington – Fences

USA

A photo posted by Denzel Washington (@denzelwashington1) on

Ο Denzel Washington γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1954 είναι Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει συγκεντρώσει επαίνους από τους κριτικούς για τη δουλειά του στον κινηματογράφο από τη δεκαετία του ’90 και μετά, ανάμεσα σε άλλα και για τις ερμηνείες πραγματικών προσώπων, όπως ο Μάλκομ Χ, ο Ρούμπιν “Τυφώνας” Κάρτερ, ο Φρανκ Λούκας και άλλοι.

Ο Ουάσινγκτον έχει βραβευθεί δύο φορές με Όσκαρ και τρεις φορές με Χρυσή Σφαίρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για τον δεύτερο Αφροαμερικανό (μετά τον Σίντνεϊ Πουατιέ) που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο έλαβε για το ρόλο του στην ταινία του 2001, Μέρα Εκπαίδευσης.

Αν και η ερμηνεία του στο Fences, το οποίο έχει παράλληλα σκηνοθετήσει, είναι πράγματι συγκλονιστική, μάλλον έχει λιγότερες πιθανότητες από τους προηγούμενους.

Oscars 2017: Casey Affleck – Manchester by the sea

A photo posted by Casey Affleck (@caseyaffleck1) on

Ο Casey Affleck, γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1975 είναι ο αδερφός του διάσημου ηθοποιού Ben Affleck. Ο Casey Affleck έχει ξεκινήσει από πολύ μικρός την καριέρα του και έχει περάσει από διάφορα στάδια, όπου μέχρι ένα σημείο είχε “απελπιστεί” παίζοντας σε ταινίες που δεν έπαιρναν καμία δημοσιότητα ή δεν αναδείκνυαν το υποκριτικό ταλέντο του.

Πρόκειται για ένα δυναμικό come back και ένα ρόλο που όπως λένε πολλοί του άξιζε. Όσοι έχουν δει δε το “Manchester by the sea” μιλάνε για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Εάν δεν επηρεάσουν τα προσωπικά σκάνδαλα που έχουν βγει στον αέρα το τελευταίο διάστημα, μάλλον μιλάμε για το νικητή του α’ ανδρικού ρόλου.

Oscars 2017: Vigo Mortensen – Captain Fantastic

#vigomortensen the ultimate #shapeshifter

A photo posted by Eric Seabrook (@eseab) on

Ο Viggo Peter Mortensen, γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου 1958 είναι Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, φωτογράφος, ζωγράφος, ποιητής και μουσικός, δανικής καταγωγής. Υποδύθηκε τον Άραγκορν στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών αλλά συμμετείχε και σε άλλες παραγωγές όπως το Τέλος της Βίας, Η επίλεκτη και το Επικίνδυνες Υποσχέσεις.

Ο Βίγκο από μικρός κυκλοφορούσε με ένα μολύβι στο χέρι και το μπλοκ ακουαρέλας. Είχε πάντοτε μια ιδιαίτερη κλίση προς την τέχνη. Όταν ήταν στη Δανία άρχισε να βλέπει ταινίες σπουδαίων δημιουργών, όπως του Ταρκόφσκι, του Μπέργκμαν, τoυ Παζολίνι και του Μπερτολούτσι και να παρακολουθεί παραστάσεις στο θέατρο.

Το 2004 ο Βίγκο πρωταγωνίστησε στο Χιντάλγκο, όπου έπαιξε τον ρόλο του Φράνκ Χόπκινς. Την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε με έναν απ’ τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής, τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στο Τέλος της Βίας, με συμπρωταγωνιστές τους Μαρία Μπέλο, Εντ Χάρις και Γουίλιαμ Χαρτ. Γι’ αυτό το ρόλο ήταν υποψήφιος για βραβείο Σάτελαϊτ. Το 2006 υποδύθηκε το λοχαγό Αλατρίστε στην ομώνυμη ταινία (η πιο ακριβή ισπανική παραγωγή που έγινε ποτέ). Η ταινία βασίζεται στη σειρά μυθιστορημάτων «Οι περιπέτειες του Λοχαγού Αλατρίστε» του Αρτούρο Πέρεθ–Ρεβέρτε. Για το ρόλο του στην ταινία ήταν υποψήφιος για βραβείο Γκόγια. Το 2007 συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τον Κρόνενμπεργκ, σε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Επικίνδυνες Υποσχέσεις, όπου υποδύθηκε ένα Ρώσο μαφιόζο. Για την ερμηνεία του κέρδισε βραβείο Σάτελαϊτ για τον Α’ ανδρικό ρόλο, το βραβείο της ίδιας κατηγορίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στα “British Independent Film Awards”, αλλά και βραβείο για την πιο αξέχαστη σκηνή της χρονιάς (εμφανίστηκε ολόγυμνος σε μια σκηνή πάλης) από την Ένωση Γυναικών Δημοσιογράφων. Εκτός αυτών, κέρδισε και πολλές υποψηφιότητες, πιο σημαντικές από τις οποίες η υποψηφιότητά του για βραβείο Όσκαρ και Χρυσής Σφαίρας.

Μπορεί να μην είναι ένα από τα φαβορί για το βραβείο αλλά κακώς για εμάς. Ο Vigo Mortensen αξίζει αυτό το βραβείο όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικός στο Captain Fantastic αλλά και για τη συνολική πορεία του. Ένας πραγματικός καλλιτέχνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
7'
0 - 2
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;