Όσκαρ 2017 Α' γυναικείου ρόλου: Υποψήφιες, Φαβορί, Νικήτρια
Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι υποψήφιες για τον α' γυναικείο ρόλο, ποιες από αυτές είναι τα φαβορί και τελικά ποια το κέρδισε!

Όσκαρ 2017

Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι υποψήφιες για τον α’ γυναικείο ρόλο, ποιες από αυτές είναι τα φαβορί και τελικά ποια το κέρδισε!

(το παρόν άρθρο θα ενημερωθεί την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων)

Όσκαρ 2017: Isabelle Hubbert – Elle

Isabelle Hubbert, the MOST FEARLESS actress on the planet… She’s FRENCH, so of course!!! She portrays fully sexualized women onscreen to tell women’s very personal stories that would make Meryl Streep CRINGE!!!!Lol Dressed perfectly in Armani Prive’ #goldenglobes2017 #isabellehubbert #armaniprive’ #fearlessactress #actresswithnolimits #braveactress #gutsyactress

A photo posted by Steven Broadway (@stevenbroadwaychic) on

Η Isabelle Hubbert είναι Γαλλίδα ηθοποιός. Από την πρώτη της εμφάνιση το 1971, έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 16 Μαρτίου 1953. Η Υπέρ είναι κόρη της Ανίκ Μπω, καθηγήτριας αγγλικών, και του Ραϊμόν Υπέρ, κατασκευαστή χρηματοκιβωτίων. Έχει τρεις αδελφές και έναν αδελφό. Ο πατέρας της κατάγεται από Εβραίους της Ουγγαρίας αλλά είχε προσηλυτιστεί στον καθολικισμό. Η Υπέρ γεννήθηκε στο Παρίσι και πέρασε την παιδική της ηλικία στο δυτικό προάστιο της πόλης Ville-d’Avray. Η μητέρα της την ενθάρρυνε να γίνει ηθοποιός από νεαρή ηλικία. Φοίτησε στο Ωδείο των Βερσαλλιών καθώς επίσης και στο Εθνικό Ωδείο Δραματικής Τέχνης του Παρισιού (CNSAD). Σπούδασε Σλαβικές και Ανατολικές γλώσσες στη σχολή του Κλισί, από όπου πήρε πτυχίο στη Ρώσικη γλώσσα.

Έκανε πρώτα το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το 1971 και μετά ένα χρόνο στον κινηματογράφο, με την ταινία «Οι πειρασμοί μιας δεκαεξάχρονης». Για την ερμηνεία της στην ταινία «Για μια νύχτα αγάπης» κέρδισε το Βραβείο BAFTA, ως πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια κι έτσι άρχισε η διεθνής αναγνώριση. Συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους Γάλλους σκηνοθέτες όπως ο Γκοντάρ, ο Αντρέ Τεσινέ, ο Μπερτράν Μπλιέ, ο Μπερτράν Ταβερνιέ και ο Κλοντ Σαμπρόλ. Με τον Σαμπρόλ μάλιστα συνεργάστηκε τακτικά και στα 35 χρόνια γνωριμίας τους πρωταγωνίστησε σε 7 ταινίες του.

Η Υπέρ συνηθίζει να ενσαρκώνει αινιγματικούς και συναισθηματικά απόμακρους χαρακτήρες. Έχει υπηρετήσει όλα τα είδη της Έβδομης Τέχνης, από την κωμωδία, στο κοινωνικό δράμα και από τη λογοτεχνική μεταφορά στο φιλμ νουάρ. Διακρίνεται για τον επαγγελματισμό της και τις τολμηρές και αντισυμβατικές επιλογές της όσον αφορά ασυνήθιστες συνεργασίες με ανεξάρτητους σκηνοθέτες και δύσκολους ρόλους. Ο Τύπος την έχει συχνά χαρακτηρίσει εγκεφαλική ηθοποιό και διανοούμενη αλλά η ίδια αρνείται αυτούς τους χαρακτηρισμούς[1]. Δεν είναι λίγες και οι συνεργασίες της σε διεθνείς παραγωγές με καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Μάουρο Μπολονίνι, οι αδελφοί Ταβιάνι, ο Αντρέι Βάιντα, ο Μίχαελ Χάνεκε κ

Το 2017 βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία για το Εκείνη[ και έλαβε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Είναι μάλλον το μεγαλύτερο φαβορί στα Όσκαρ 2017, εφόσον τόσο η ερμηνεία της στο “Elle” ήταν συγκλονιστική, όσο και η μεγάλη πορεία της αξίζει κάτι τέτοιο.

Όσκαρ 2017: Ruth Negga – Loving

The only makeup look worthy of competing with #RuthNegga’s embellished @MaisonValentino gown is a wash of glittery pink eyeshadow. We love how makeup artist @MelanieMakeup played with a palette of only pink shades on her eyes, lips, and cheeks; it made the glitter seem delicate not disco-worthy. #TodaysBeautySecret

A photo posted by Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus) on

Η Ruth Negga, γεννημένη στις 7 Ιανουαρίου 1982, είναι από την Αιθιοποιία και την Ιρλανδία. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες ταινίες, γνωστή όμως έγινε μέσ από το ρόλο της στο Warcraft (2016) αλλά και από τη σειρά Marvel’s Agents of S.H.I.EL.D.

Στα Όσκαρ 2017 είναι υποψήφια για την ερμηνία της Loving αλλά μάλλον έχει τις λιγότερες πιθανότητες.

Όσκαρ 2017: Natalie Portman – Jackie

Gorgeous❤️#NataliePortman #portman #natalieportmanlove

A photo posted by Natalie Portman (@natalieportmanlove) on

Η Natalie Portman γεννημένη σιτς 9 Ιουνίου 1981 είναι Ισραηλινο-αμερικανίδα ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1990 με το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Léon (1994). Συνέχισε παίζοντας μεγάλους ρόλους σε ταινίες όπως Όμορφα Κορίτσια (Beautiful Girls, 1996) και Η Μητέρα Μου Κι Εγώ (Anywhere but Here, 1999) πριν αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα με το ρόλο της Αμιντάλα στην τριλογία Ο Πόλεμος των Άστρων (Star Wars).

Το 2005 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Εξ Επαφής (Closer, 2004). Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία V for Vendetta, για την οποία κέρδισε Saturn Award. Άλλες ταινίες της είναι Τα Φαντάσματα του Γκόγια (Goya’s Ghosts, 2006), Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά (The Other Boleyn Girl, 2008) και Thor (2011).

Το 2011, η Πόρτμαν βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Μαύρος Κύκνος (Black Swan, 2010).

Έχει αρκετές πιθανότητες καθώς η ερμηνεία της στη ταινία Jackie είναι εξαιρετική, αν και συνολικά η ταινία δεν είναι κάτι συγκλονιστικό.

Όσκαρ 2017: Meryl Streep

“The great gift of humans is that we have the power of empathy.” -Meryl Streep- Photo by @mertalas and @macpiggott

A photo posted by Meryl Streep (@merylstreep) on

Η Μέριλ Στριπ  γεννημένη στις  22 Ιουνίου 1949) θεωρείται μία από τις πιο σεβάσμιες και ταλαντούχες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1971 στο έργο The Playboy of Seville και στην τηλεόραση το 1977 με την τηλεταινία The Deadliest Season. Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο με την ταινία Τζούλια (Julia, 1977). Γρήγορα ήρθαν καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες με ρόλους στις ταινίες Ο Ελαφοκυνηγός (The Deer Hunter, 1978) και Κράμερ εναντίον Κράμερ (Kramer vs. Kramer, 1979). Για την πρώτη ταινία έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ ενώ για τη δεύτερη κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ. Το 1982 κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία Η Εκλογή της Σόφι (Sophie’s Choice). Το 2012 κέρδισε το τρίτο της Όσκαρ για την ταινία Η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady).

Η Στριπ έχει λάβει συνολικά 19 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας τρία και 29 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας οκτώ. Είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην ιστορία του κινηματογράφου. Έχει επίσης βραβευτεί με δύο Βραβεία Έμμυ, δύο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, δύο BAFTA, ένα βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών, το Τιμητικό βραβείο της Χρυσής Άρκτου για το 2012, ενώ έχει λάβει και πέντε υποψηφιότητες για Βραβείο Γκράμι

Το 2004 βραβεύτηκε με το Life Achievement Award από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Το 2011 ενσάρκωσε την πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady). Για την ερμηνεία της βραβεύτηκε με Όσκαρ[50], Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου και έλαβε υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award Το 2012 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Τόμι Λι Τζόουνς και Στιβ Καρέλ στην αισθηματική κομεντί Ποτέ Δεν Είναι Αργά (Hope Springs).

Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Μάλλον δε θα κερδίσει το συγκεκριμένο Όσκαρ αλλά μόνο με την υποψηφιότητα της έθεσε ακόμα πιο υψηλά τον πήχη για οποιαδήποτε ηθοποιό στο μέλλον.

Όσκαρ 2017: Emma Stone – La La Land

Don’t complain about things you are not willing to change ??

A photo posted by Emma Stone (@emmastone_official_) on

Η Emma Stone γεννημένη στις 6 Νοεμβρίου 1988 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Η Στόουν ήταν μέλος του καστ της τηλεοπτικής σειράς Drive, ενώ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία Superbad (2007).

Συμμετείχε στις ταινίες The House Bunny (2008) και Ghosts of Girlfriends Past (2009). Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις ταινίες Zombieland και Paper Man το 2009.

Το 2010, η Στόουν έδωσε τη φωνή της στο χαρακτήρα Mazie της ταινίας Marmaduke και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Εύκολη…κατά Λάθος σε ένα ρόλο που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ).

Το 2012 υποδύθηκε την Γκουέν Στέισι στην ταινία The Amazing Spider-Man, η οποία αποτελεί ένα αυτόνομο κεφάλαιο στη σειρά ταινιών Σπάιντερμαν και ακολουθεί την ιστορία από την αρχή.

Το 2017 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία της στο La La Land.

Έχει αρκετές πιθανότητες, θα λέγαμε ότι είναι η δεύτερη επικρατέστερη για τα Όσκαρ 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;