Όσκαρ 2017: Οι διάσημοι που δεν πήραν ποτέ το βραβείο τους!
Με αφορμή τα Όσκαρ 2017 όπου ο Ιρανός σκηνοθέτης εάν τελικά κερδίσει δε θα παραλάβει το βραβείο του, γράφουμε γι' αυτούς που δεν πήραν ποτέ το δικό τους!

oscars-70s-marlon-brando-native-american-1

Με αφορμή τα Όσκαρ 2017 όπου ο Ιρανός σκηνοθέτης εάν τελικά κερδίσει δε θα παραλάβει το βραβείο του, γράφουμε γι’ αυτούς που δεν πήραν ποτέ το δικό τους!

Ο πρώτος που αρνήθηκε το βραβείο του ήταν  ο συγγραφέας και σεναριογράφος Ντάντλεϊ Νίκολς, που το 1935 μποϊκοτάρισε την 8η Απονομή, αρνούμενος να παραλάβει το Όσκαρ σεναρίου για την ταινία «Ο καταδότης» του Τζον Φορντ.

Ο λόγος ήταν πως εκείνη την περίοδο η Ακαδημία είχε μια ανοιχτή διαμάχη με το σωματείο των σεναριογράφων.

Το 1973 ο Μάρλον Μπράντο όχι μόνο αρνήθηκε να παραλάβει το Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Βίτο Κορλεόνε στο Νονό αλλάέστειλε μι ινδιάνα να τον εκπροσωπήσιε.

Πριν βγει στη σκηνή, η νεαρή ηθοποιός απειλήθηκε από τον παραγωγό της ταινίας ότι θα συλλαμβανόταν αμέσως αν διάβαζε το κείμενο των 15 σελίδων που είχε γράψει ο Μπράντο.

‘Έτσι εκείνη αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει, λέγοντας ότι ο σπουδαίος συνάδελφός της δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το βραβείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αυτόχθονες Ινδιάνους η χώρα του. Το κοινό είδε με συμπάθεια την παρουσία της και την χειροκρότησε.

 

Ο Γούντι Άλεν δε συμπαθεί καθόλου τα Όσκαρ, αφού δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε καμία απονομή με μόνο ΜΙΑ εξαίρεση.

Πήγε το 2002 μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

Αν και η Κάθριν Χέμπορν έχει λάβει δώδεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε τέσσερις φορές, κατέχοντας το ρεκόρ μέχρι στιγμής, ποτέ δεν πήγε να παραλάβει κανένα από αυτά!

Ο Τζορτζ Σκοτ  αρνήθηκε το 1970 να παραλάβει το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Πάττον», με θέμα το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου και ερμήνευε τον γνωστό Αμερικανό στρατηγό.

Η Ακαδημία πάντως δεν φαίνεται να πειράχτηκε από την πράξη του, αφού τον πρότεινε ξανά την επόμενη χρονιά για Όσκαρ για τη συμμετοχή του στη ταινία «The Hospital».

Στα τέλη του 2010, η Ακαδημία αποφάσισε να βραβεύσει τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ με τιμητικό Όσκαρ. Όλες οι προσπάθειες που έκανε για να έρθει σε επικοινωνία με τον σκηνοθέτη έπεφταν στο κενό.

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει για αυτόν η βράβευση απάντησε «απολύτως τίποτα» και συνέχισε λέγοντας: « Αν θέλουν να το κάνουν, ας το κάνουν. Είναι όμως λίγο παράξενο. Αναρωτιέμαι για ποιο από τα έργα μου θέλουν να με βραβεύσουν και αν στην πραγματικότητα έχουν δει κανένα από αυτά. Έμαθα ότι το βραβείο φέρει την ονομασία The Governors Award (το βραβείο του κυβερνήτη )… Αυτό σημαίνει ότι θα μου το απονείμει ο Σβαρτζενέγκερ;»

Και ο σκηνοθέτης Τέρενς Μάλικ έχει δηλώσει με τη στάση του την αντίθεσή του στην Ακαδημία. Αν και έχει προταθεί και για τη «Λεπτή κόκκινη γραμμή» το 1998 και για το «Δέντρο της ζωής» το 2011, αδιαφορεί για τον θεσμό, καθώς δεν έχει παρευρεθεί σε καμία τελετή.

Το 20011 ο Banksy, διάσημος ανώνυμος καλλιτέχνης του γκράφιτι, είχε προταθεί στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ για το ντεμπούτο του με το «Exit through the gift shop».

Ζήτησε από την Ακαδημία να του επιτρέψει να παραστεί στην τελετή μεταμφιεσμένος για να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό και έτσι ο καλλιτέχνης αποφάσισε να μην παραστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
40'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
40'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;