10 συνταγές ιδανικές για ερωτευμένους!
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και εσύ έχεις βάλει τα δυνατά σου να το εκμεταλλευτείς! Ποια πιάτα θα είναι οι σύμμαχοι σου σε αυτό;

tumblr_nb38652WHy1r7eta3o1_500

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και εσύ έχεις βάλει τα δυνατά σου να το εκμεταλλευτείς! Ποια πιάτα θα είναι οι σύμμαχοι σου την ημέρα που είναι ο Άγιος Βαλεντίνος;

Η λίστα με τα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις για το ταίρι σου είναι ατελείωτη, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φαγητό είναι κατάλληλο.

Δεν θα πας να φτιάξεις ινδικό ας πούμε. Θα φτιάξεις κάτι που να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για πίτσι πίτσι,

Τι μπορεί να είναι αυτό; Έχουμε μερικές ιδέες να σου δώσουμε!

Παπαρδέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και μανιτάρια

6774513359_df62841351_b

Υλικά

450 γρ. παπαρδέλες

45 ml. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

50 γρ. Μανιτάρια Σιτάκε κομμένα σε λεπτές φέτες

25 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

5 γρ. καλαμποκάλευρο

15 γρ. βούτυρο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

120 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

240 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

60 ml λευκό ξηρό κρασί

10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

Οδηγίες

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τις παπαρδέλες για 12-14 λεπτά και έπειτα τις σουρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της πιπεριάς. Αφαιρούμε απο το τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό. Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις παπαρδέλες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Ελαφρύ Φετουτσίνι Alfredo

5857867448_3d2f980980_b

Υλικά

1 κ.σ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. τριμμένο λεμόνι (περνάς το εξωτερικό του λεμονιού απο τον τρίφτη)

2. κ.γ. αλεύρι

1 ποτήρι γάλα

Αλάτι

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

Μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το τρίμμα λεμονιού και το σκόρδο και σωτάρισε τα μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Πρόσθεσε το αλεύρι και τηγάνισε τα για λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Πρόσθεσε το γάλα και 3/4 κουταλιού του γλυκού και ανακάτεψε για 3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Θα λιώσουν σε λιγότερο απο ένα λεπτό, και τότε πρόσθεσε τον μαϊντανό. Η σάλτσα τελείωσε.

Όσο η σως σιγοβράζει, βράσε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente.

Ανακάτεψε τα έτοιμα μακαρόνια με την σάλτσα και καλή όρεξη!

Ένα ελαφρύ ριζότο

brown-rice-699836_960_720

Υλικά

1/2 κούπα ρύζι για ριζότο

1/2 κούπα κριθάρι

1 κ.σ.λάδι

1 μεσαίο κρεμμύδι

2 σκελίδας σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

1/2 κούπα χωμό κότας

400 γρ. ψιλοκομμένα σπαράγγια

170 γρ. μανιτάρια

60 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού

Οδηγίες

Βάλε το ρύζι και το κριθάρι σε βραστό νερό και βράσε τα 15-20 λεπτά.

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμυδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σώταρε τα για 5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.

Στράγγιξε το νερό. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και 1/4 του ζωμού κότας στο ρύζι. Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε το να «γίνει» μέχρι το ρύζι και το κριθάρι να είναι μαλακά. Αυτό θέλει περίπου 6-8 λεπτά.

Πρόσθεσε το σπαράγγι και τα μανιτάρια και ανακάτεψε τα όλα μαζί για 8-10 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).

Βγάλε το τηγάνι απο το μάτι. Βάλε τον υπόλοιπο ζωμό, το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακάτεψε το ριζότο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πασπάλισε το με το τρίμμα λεμονιού και τελείωσες!

Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο
1/2 φλ. φράουλες
2 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
¼ φλ. ζωμός κότας
¼ κ.γ πιπέρι

Οδηγίες

Ψήνεις το κοτόπουλο στη σχάρα.
Για τη σάλτσα φράουλας, ρίχνεις τις φράουλες σε ένα μικρό τηγανάκι και τις πατάς ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν μικρότερα κομματάκια.
Προσθέτεις τη ζάχαρη, το ξύδι και το πιπέρι.
Αφήνεις μέχρι να βράσουν, χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το ζωμό.
Αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, αν θέλεις ρευστή σάλτσα, αφαιρείς τα στερεά κομματάκια αλλιώς τη σερβίρεις απλά πάνω από το κοτόπουλο!

Πανσέτες με μέλι

pancetta2

Υλικά

10 πανσέτες ενωμένες με το κόκαλο
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο

Οδηγίες

Χαράζεις τις πανσέτες με ένα μαχαίρι χωρίς όμως να χωριστούν.
Ανακατεύεις καλά το μέλι, τη σόγια σος και το ξύδι.
Αλείφεις με βουρτσάκι το κρέας με λίγη σάλτσα από όλες τις πλευρές.
Βάζεις το κρέας στη σχάρα του φούρνου και απ΄π κάτω τοποθετείς ταψί με λίγο νερό ώστε να μην καεί.
Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μπορείτε να τις ψήσεις και σε μπάρμπεκιου.
Βγάζεις τις πανσέτες, τις αλείφουμε ξανά με τη σάλτσα και ξανατοποθετούμε στο φούρνο χωρίς να τις σκεπάσουμε.
Αφήνεις για άλλα 10-15 λεπτά γυρνώντας συχνά το κρέας και αλείφεις με τη σάλτσα ακόμα 2-3 φορές.
Όταν θα έχουν γίνει θα μαυρίσουν λίγο αλλά είναι λόγω του μελιού.
Σερβίρεις κόβοντας κάθε κόκαλο και συνοδεύις με ρυζι!

Πικάντικο μοσχάρι με πορτοκάλι και λαχανικά

Υλικά

½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζεις το μοσχάρι και ανακατεύεις με τη 1 κ.σ αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κόβεις τα λαχανικά μας.
Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύεις το υπόλοιπο αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο.
Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχεις 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Ψήνεις το μοσχάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο και το βάζεις σε ένα πιάτο.
Στο τηγανάκι ζεσταίνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτεις τα φασολάκια και τα αφήνεις μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα τραγανά.
Προσθέτεις το μείγμα με το ζωμό και ανακατεύεις συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
Ρίχνεις και το μοσχάρι και αφήνεις για άλλο ένα λεπτάκι.
Σερβίρεις με πουρέ κουνουπίδι ή μαύρο ρύζι!

Πατάτες ψητές στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας

Capture21

Υλικά

500 γρ. πατάτες baby ή μακρόστενες πολύ λεπτές κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
σκόνη σκόρδου
άλλα καρυκεύματα προτίμησής σας [δεντρολίβανο, θυμάρι βασιλικός, ρίγανη, κλπ] προαιρετικά

Οδηγίες

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένεις καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις κόβεις στη μέση. Τρίβεις τη παρμεζάνα στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Λιώνεις το βούτυρο και το απλώνεις στη βάση ενός ταψιού το οποίο θα χωράει τις πατάτες. Πασπαλίζεις τη παρμεζάνα πάνω από το βούτυρο. Επίσης πασπαλίζεις και το σκόρδο και τυχόν άλλα καρυκεύματα που θες σε όλο το βούτυρο.
Στρώνεις τις πατάτες πάνω στο βούτυρο με τα καρυκεύματα, με το κομμένο μέρος στη βάση του ταψιού και τη φλούδα από πάνω. Τις ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζεις από το φούρνο τις αφήνεις για 10 λεπτά να μισοκρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τις βγάζεις και τις σερβίρεις.

Κέικ με σοκολάτα και ινδική καρύδα

Υλικά

Για το παντεσπάνι

3 αβγά

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ

15 γρ. βούτυρο + λίγο για το άλειμμα

3 κουτ. σούπας νερό ζεστό

Για τη sauce

500 γρ. ζάχαρη άχνη

1/3 φλιτζανιού κακάο

15 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι γάλα

Για την επικάλυψη

300 γρ. ινδική καρύδα

Οδηγίες

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνεις ένα παραλληλόγραμμο ταψί 18×28 εκ. και το αλευρώνεις ελαφρώς. Χτυπάς τα αβγά στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα.

Προσθέτεις τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να διαλυθεί και να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το κορν φλάουρ 2-3 φορές και το προσθέτεις στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας ελαφρώς με μεταλλικό κουτάλι. Λιώνεις το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και το ρίχνεις επίσης στο μείγμα. Μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί και το ψήνεις για μισή ώρα.

Ετοιμάζεις τη sauce σοκολάτας: Κοσκινίζεις την άχνη με το κακάο και τα βάζουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτεις το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύεις για 5-6 λεπτά. Σιγοβράζεις τη sauce μέχρι να δέσει. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβεις σε μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια. Βυθίζεις ένα ένα τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, τα βουτάς σε μπόλικη καρύδα και τα αφήνεις πάνω σε σχάρα μέχρι να «τραβήξουν».

Τσιζκέικ φράουλα

Mondays_at_Il_Forno_-_Cheesecake_with_strawberry_sauce

Υλικά

250 γρ. Βιτάμ κλασικό, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

Για τη γέμιση

* 450 γρ. τυρί κρέμα

* 350 γρ. κρέμα γάλακτος
* 5 ζελατίνες
* 200 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες
* 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC.

Τρίβεις τα μπισκότα στο μπλέντερ ή τα χτυπάς στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετείς σε μια λεκάνη και προσθέτείς το λιωμένο Βιτάμ.

Ανακατεύεις τα μπισκότα με το Βιτάμ μέχρι να έχεις μια εύπλαστη ζύμη, την απλώνεις σε ένα ανάλογο ταψί και την πατάς για να γίνει ψιλή σε πάχος (περίπου 1 εκ.).

Ψήνεις για 15 λεπτά.

Όταν ψηθεί, τη βάζεις στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.

Παράλληλα, μουλιάζεις τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).

Εν τω μεταξύ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Λιώνεις τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις βάζεις, αφού λιώσουν, μέσα στη σαντιγί. Κατόπιν, ρίχνεις το τυρί κρέμα στο ίδιο μείγμα και ανακατεύεις.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνεις στο ταψί και στρώνεις από πάνω τη μαρμελάδα και τις κομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Κορμός με φράουλες και μασκαρπόνε

Υλικά

1½ φλιτζάνι (375 γρ.) μασκαρπόνε
2/3 φλιτζανιού (160 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
18 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι (250 ml) κρασί γλυκό
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
Για τη σαντιγί

* 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

* 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Οδηγίες

Χτυπάς στο μίξερ το μασκαρπόνε μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σχηματίζουν κορυφές. Στρώνεις μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ (7×32 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί, βουτάς 6 σαβαγιάρ στο κρασί και τα τοποθετείς στη βάση της. Σκεπάζεις με φράουλες και στη συνέχεια με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και τελειώνειςμε σαβαγιάρ.

Σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς τον κορμό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάς το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί. Τη μεταφέρεις στο ψυγείο. Αναποδογυρίζεις το γλυκό σε πιατέλα και γαρνίρεις με τη σαντιγί.

Tips: Αντί για μασκαρπόνε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί κρέμα. Επίσης, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση, αντικαθιστάς τις φράουλες με βατόμουρα, μούρα ή άλλα φρούτα του δάσους στην εποχή τους.

Μποροείς να διατηρήσεις τον κορμό σε πιατέλα στο ψυγείο χωρίς τη σαντιγί. Γαρνίρειςτην ώρα του σερβιρίσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1