Πώς μπορείς να θυμηθείς τα όνειρα που έβλεπες; (Έρευνα)
Γιατί ξεχνάμε τα όνειρα μας και πώς μπορούμε να τα επαναφέρουμε στην μνήμη μας;

tumblr_lmpo5ckdGi1qbo8blo1_500.jpg.2559dac78d4dbfbdba18cc0678a1205f

Γιατί ξεχνάμε τα όνειρα μας και πώς μπορούμε να τα επαναφέρουμε στην μνήμη μας;

Χτυπάει το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι, το κλείνεις και χουζουρεύεις προσπαθώντας να θυμηθείς τι έβλεπες για να το συνεχίσεις. Δεν τα καταφέρνεις.

Πολλές φορές καταφέρνουμε να θυμηθούμε ορισμένες “σκηνές” από αυτό που βλέπαμε, αλλά, όπως ξέρουμε, το κομμάτι που θυμόμαστε είναι το 5% του original ονείρου.

Αν νομίζεις πως είσαι ο μόνος που προβληματίζεται σχετικά με αυτό το φαινόμενο, μάθε πως οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Harvard είχαν ακριβώς την ίδια απορία. Και αποφάσισαν να την επιλύσουν.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Ρόμπερντ Στίκγκολντ, λέει πως τα άνθρωποι απορούν συχνά σχετικά με το τι όνειρο είχαν δει την προηγούμενη νύχτα στον ύπνο τους, τότε έχουν την τάση να κοιμούνται με τον ίδιο τρόπο.

Επιπλέον, περιγράφει τι πρέπει να κάνουμε πριν τον ύπνο για να θυμόμαστε μετά τα όνειρα μας.

Οι οδηγίες του, λοιπόν, λένε πως αν πιεις τρία ποτήρια νερό πριν κοιμηθείς είναι η καλύτερη «τακτική» για να μην ξεχάσεις ποτέ τι είδες στον ύπνο σου.

Συγκεκριμένα, τα τρία ποτήρια νερό καταστέλλουν το 5ο στάδιο του ύπνου -γνωστό και ως REM- και έτσι ξυπνάμε για να πάμε στην τουαλέτα.

tumblr_inline_nj9lquyTJJ1rkygkg

Αν ξυπνήσουμε σε αυτήν την φάση, μετά θυμόμαστε τα όνειρα μας.

Μια ακόμη μέθοδος είναι να επαναλαμβάνουμε την φράση “Θα θυμάμαι όλα τα όνειρα μου” πριν κοιμηθούμε και να κρατάμε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι μας.

Ο καθηγητής εξηγεί πως “Όταν πέφτουμε για ύπνο όλα τα γεγονότα της ημέρας περνάνε από το μυαλό μας. Εξελικτικά είναι μία περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι να επεξεργασθεί όταν αποκοιμηθεί. Κατά αυτόν τον τρόπο, βάζοντας το ‘να θυμηθώ τα όνειρά μου’ στη λίστα, ενδέχεται όντως να τα θυμηθούμε”.

Για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία, προσπάθησε όταν ξυπνήσεις να μην ανοίξεις τα μάτια σου, να μην μιλήσεις και να μην κουνηθείς, καθώς οι συγκεκριμένες λειτουργίες μας κάνουν να ξεχνάμε το όνειρο που βλέπαμε.

«Εάν γυρίσεις στο πλάι και πεις στον/στην σύντροφό τους ότι μόλις είδες ένα ωραίο όνειρο, αμέσως θα το χάσεις από τη μνήμη», αναφέρει ο Ρόμπερντ Στίκγκολντ.

«Για δύο εβδομάδες να λέτε στον εαυτό μας: «θυμήσου τα όνειρά σου». Έπειτα από μία τέτοια «εξάσκηση», προβλέπω τουλάχιστον το 80% των ανθρώπων που συνήθως λένε ότι δεν ονειρεύονται, πλέον θα μπορούν να το κάνουν» προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
4'
28 - 23
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 0 
 0 
 0 
 0